Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Στο πράσινο» τα ψηφιακά νομίσματα, ξεπέρασε τα 9.000 δολάρια το Bitcoin

tags :
«Στο πράσινο» τα ψηφιακά νομίσματα, ξεπέρασε τα 9.000 δολάρια το Bitcoin
Συνέχεια της ανόδου στα ψηφιακά νομίσματα
Πάνω από τα 9.000 δολάρια διαπραγματεύεται πλέον -στην πλατφόρμα του «Coinmarketcap»- το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα, το Bitcoin, εν μέσω σημαντικής υποχώρησης στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης.
Άνοδο καταγράφουν και οι τιμές των υπολοίπων κύριων ψηφιακών νομισμάτων, καθώς η προσοχή των «bear» του επενδυτικού κοινού έχει στραφεί πλέον στα χρηματιστήρια και τις διεθνείς κεφαλαιαγορές.
Στις 20:55, οι τιμές των κρυπτονομισμάτων Ripple, Ethereum και Bitcoin Cash ενισχύονται άνω του 7,3%, ενώ «άλμα» της τάξεως του 26,5% καταγράφει το EOS, το οποίο έχει ξεπεράσει από την προηγούμενη εβδομάδα το Litecoin στον πίνακα της κεφαλαιοποίησης.
Εξίσου ισχυρή άνοδος παρατηρείται, επίσης, στα Cardano, Litecoin και NEO, ενώ ηπιότερη ενίσχυση καταγράφουν τα κρυπτονομίσματα Stellar και IOTA.
Η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin βρίσκεται μία «ανάσα» από τα 160 δισεκ. δολάρια.
Σε ό,τι αφορά τη συνολική αξία του κλάδου, ξεπέρασε πλέον και τα 430 δισεκ. δολάρια, με την εβδομαδιαία ενίσχυση να αγγίζει τα 80 δισεκ.!
Αναλυτικότερα, οι τιμές των 20 επικρατέστερων ψηφιακών νομισμάτων:




Επιμένει ο μεγαλοεπενδυτής Tim Draper: Το Bitcoin θα φθάσει στα 250.000 δολάρια το 2022

Πιστός στις πολύ αισιόδοξες εκτιμήσεις του για τον τεχνολογικό κλάδο, ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Tim Draper, επανέλαβε την πρόβλεψή του για «εκτόξευση» της τιμής του Bitcoin στα 250.000 δολάρια ανά μονάδα, το 2022.
Επισημαίνεται πως ο ιδρυτής της Draper Associates αλλά και του ομώνυμου ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος (Draper University), ήταν ένας εκ των επενδυτών που τοποθέτησαν από πολύ νωρίς κεφάλαια στις Tesla, Hotmail και Skype.
Συμμετέχοντας σε συζήτηση του αμερικανικού «Intelligence Squared», το περασμένο Σάββατο (21 Απριλίου 2018), ανέφερε χαρακτηριστικά πως το Bitcoin θα αποτελέσει «κάτι μεγαλύτερο» από τις τρεις προαναφερθέντες εταιρείες μαζί!
«Πρόκειται για κάτι μεγαλύτερο από την Εποχή του Σιδήρου, την Αναγέννηση, είναι μεγαλύτερο από τη Βιομηχανική Επανάσταση.
Αφορά ολόκληρο τον κόσμο και πρόκειται να επηρεάσει με ταχύτερο και πιο διαδεδομένο τρόπο από ό,τι φανταστήκατε ποτέ.
Σε πέντε χρόνια θα προσπαθείται να αγοράσετε καφέ με φυσικό χρήμα και θα γελούν αν δε χρησιμοποιείται κρυπτονομίσματα!».
Επισημαίνεται ότι ο ιδρυτής της Draper Associates ήταν ένας εκ των πρώτων που εμπιστεύτηκαν το Bitcoin, αγοράζοντας 30.000 μονάδες το 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης