Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άνω - κάτω κυβέρνηση και κόμματα για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και την πώληση μονάδων της ΔΕΗ

Άνω - κάτω κυβέρνηση και κόμματα για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και την πώληση μονάδων της ΔΕΗ
Με αντάρτικο απειλούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά το πιθανότερο είναι ότι στο τέλος θα ψηφίσουν όλοι μαζί… «ναι σε όλα»
Αντιμέτωπος με δύο σοβαρούς σκοπέλους σε νομοθετικό επίπεδο βρίσκεται ο πρωθυπουργός.
Ο πρώτος αφορά την διάταξη του νομοσχεδίου που εμπεριέχει την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια ενώ ο δεύτερος σχετίζεται με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
Η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Μέτρα για την Προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και υιοθεσίας» στο οποίο περιλαμβάνεται η σχετική διάταξη που επιτρέπει στα ομόφυλα ζευγάρια να γίνουν ανάδοχοι γονείς, ξεκινά την Τετάρτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να ψηφιστεί στην ολομέλεια με το ΣΥΡΙΖΑ διχασμένο.
Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος που συνεδρίασε την Τρίτη το μεσημέρι, η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, δέχτηκε σφυροκόπημα από βουλευτές που διαφωνούν και όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, φτάνουν τους 11.
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της κ.Φωτίου να μετριάσει τις αντιδράσεις επί της επίμαχης διάταξης του νομοσχεδίου για τις ανάδοχες οικογένειες, δεν κατάφερε να τους μεταπείσει για να το υπερψηφίσουν.
Μάλιστα, η βουλευτής Α’ Πειραιά Γεωργία Γεννιά κατέθεσε επιστολή την οποία συνυπογράφουν άλλοι δύο βουλευτές, ζητώντας σαφέστατα, την τροποποίηση της διάταξης.
Στην επιστολή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν το γεγονός ότι «ήδη οι αντιδράσεις είναι μεγάλες από την πλειοψηφία των συμπολιτών μας καθώς η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη να αποδεχτεί την τεκνοθεσία από ομόφυλα άτομα και ναι μεν δεν παρέχεται η δυνατότητα υιοθεσίας εντούτοις η δυνατότητα αναδοχής σαφέστατα ανοίγει το δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση».
Επιπροσθέτως, η κυβέρνηση πρέπει να ξεπεράσει το σκόπελο της άρνησης βουλευτών των ΑΝΕΛ που είναι αναφανδόν κατά του νομοσχεδίου, όπως κάθετα αντίθετοι ήταν επίσης με το νομοσχέδιο που αφορούσε το Σύμφωνο Συμβίωσης.
Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας, ευελπιστεί να ξεπεράσει τα προσκόμματα με το «χέρι βοηθείας» που προσδοκά από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Η επίσημη γραμμή της ΔΗΣΥ είναι να υπερψηφιστεί το εν λόγω νομοσχέδιο και μάλιστα η Φώφη Γεννηματά, αναμένεται να είναι παρούσα, αυτή τη φορά στην ψηφοφορία και να ψηφίσει υπέρ παρά το γεγονός ότι κάποιοι βουλευτές της κοινοβουλευτικής της ομάδας αναμένεται ότι θα το καταψηφίσουν καθώς εκφράζουν έντονες ενστάσεις σε ότι αφορά την δυνατότητα ομόφυλων ζευγαριών να μπορούν να γίνονται ανάδοχοι γονείς.
Η ΝΔ είναι κάθετα αντίθετη για τη διάταξη που αφορά την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια καθώς επίσης και το ΚΚΕ, όπως άλλωστε συνέβη και με το Σύμφωνο Συμβίωσης ανάμεσα σε ομόφυλα ζευγάρια.
Έντονες επιφυλάξεις εκφράζει το Ποτάμι το οποίο ζητά αλλαγές ενώ αντίθετη είναι η Ένωση Κεντρώων.
Σε ότι αφορά το άλλο μέτωπο που έχει να διαχειριστεί η κυβέρνηση, το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ το οποίο ψηφίζεται στην ολομέλεια την Τετάρτη, πέραν των σφοδρών πυρών που δέχεται από την Αντιπολίτευση, έχει και τα φίλια πυρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως, στην κυβέρνηση δηλώνουν αισιόδοξοι ότι οι βουλευτές που έχουν εκφράσει προβληματισμούς και ενστάσεις έχουν πειστεί μετά τις αλλαγές που ζήτησαν να γίνουν και οι οποίες έγιναν δεκτές.
Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές, εκφράζουν την πεποίθηση ότι θα ψηφίσουν, τελικά, το νομοσχέδιο και οι βουλευτές που δήλωναν επιφυλάξεις.
Έτσι, θα ξεπεράσει και αυτό το σκόπελο ο Αλέξης Τσίπρας.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης