Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Καμπάνα» 35 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ στη Yahoo, για την κυβερνοεπίθεση του 2014

tags :
«Καμπάνα» 35 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ στη Yahoo, για την κυβερνοεπίθεση του 2014
Η Yahoo άλλαξε όνομα αλλά συνεχίζει να πληρώνει πρόστιμα για τις απροσεξίες του παρελθόντος 
Πρόστιμο ύψους 35 εκατ. δολαρίων επέβαλε στην Altaba η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission, SEC) των Ηνωμένων Πολιτειών, έπειτα από σχετικό διακανονισμό, για την αποτυχία της να εμποδίσει την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε η Yahoo το 2014, αλλά και να ενημερώσει τους επενδυτές.
Την είδηση γνωστοποίησε, μέσω ανακοίνωσης, η SEC, στο Σαν Φρανσίσκο:
«Η αποτυχία της Yahoo να διαθέτει ελέγχους και διαδικασίες, άφησε "στο σκοτάδι" τους επενδυτές για τη μαζική παραβίαση δεδομένων.
Οι δημόσιες εταιρείες θα πρέπει να διαθέτουν ελέγχους και διαδικασίες για την ορθή αξιολόγηση των περιστατικών στον κυβερνοχώρο και να αποκαλύπτουν σημαντικές πληροφορίες στους επενδυτές».
Τον περασμένο Νοέμβριο, η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας κα Marissa Meyer, επέρριψε σε «hackers» υποστηριζόμενους από τη ρωσική κυβέρνηση τη μαζική κυβερνοεπίθεση κατά της Yahoo, κατά τη διάρκεια της σημερινής (8 Νοεμβρίου 2017) απολογίας της στην αμερικανική Γερουσία.
Τον Μάρτιο του 2017, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατηγόρησαν δύο Ρώσους πράκτορες και δυο χάκερς για την επίθεση του 2014.
Από τους κατηγορούμενους, ένας συνελήφθη, με τη Μόσχα να έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη.
Να υπενθυμιστεί ότι ο αριθμός των ηλεκτρονικών ταχυδρομείων (e-mail) που παραβιάστηκαν σε άλλη επίθεση το 2013, κατά τη μαζική κυβερνοεπίθεση στη Yahoo, ανήλθε στα 3 δισεκατομμύρια, έναντι αρχικής εκτίμησης για ένα δισεκατομμύριο.
Ο αριθμός αφορά όλους τους λογαριασμούς e-mails που διέθετε τότε η εταιρεία.
Να αναφερθεί επίσης ότι η εταιρεία δέχθηκε επίθεση από hackers και τον Σεπτέμβρη του 2016, με τους «εισβολείς» να παραβιάζουν 500.000 λογαριασμούς.
Οι κυβερνοεπιθέσεις ήταν ο λόγος που η εξαγορά της Yahoo από τη Verizon πραγματοποιήθηκε στα 4,48 δισ. δολάρια, έναντι 4,8 δισ. που αρχικά είχε συμφωνηθεί.
Η νεοσύστατη Altaba, ντεμπούταρε στον χρηματιστηριακό δείκτη Nasdaq στις 19 Ιουνίου 2017.
Τα περιουσιακά στοιχεία της Yahoo, συμπεριλαμβανομένης της Yahoo Finance, συνδυάστηκαν με τα brands της AOL, όπως η Huffington Post, κάτω από μια νέα θυγατρική που ονομάζεται Oath.
Ο Tim Armstrong, πρώην διευθύνων σύμβουλος της AOL, είναι επικεφαλής της θυγατρικής, η οποία θα στεγάζει περισσότερα από 50 brands μέσων ενημέρωσης και τεχνολογίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης