Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις ΗΠΑ ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Avigdor Lieberman – Στο επίκεντρο η διείσδυση του Ιράν στη Μέση Ανατολή

tags :
Στις ΗΠΑ ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Avigdor Lieberman – Στο επίκεντρο η διείσδυση του Ιράν στη Μέση Ανατολή
Μεγάλη ένταση στις σχέσεις του Ισραήλ με το Ιράν
Την ώρα που πολλοί διεθνείς αναλυτές εκτιμούν πως είναι θέμα χρόνου μια πολεμική σύρραξη μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Avigdor Lieberman επισκέπτεται τις ΗΠΑ, όπου θα έχει επίσκεψη εργασίας που θα επικεντρωθεί στη συνεργασία των δύο κρατών σε θέματα ασφαλείας.
Στο επίκεντρο των επαφών του Lieberman θα βρεθεί κυρίως η επέκταση και η διείσδυση του Ιράν στη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στη Συρία.
Η ισραηλινή κυβέρνηση κατηγορεί το Ιράν, το οποίο στηρίζει τον πρόεδρο της Συρίας Bashar Al Assad, ότι επιδιώκει να αποκτήσει στρατιωτικά ερείσματα στη Συρία με σκοπό να απειλήσει την ασφάλειά του Ισραήλ και υπό αυτό το πλαίσιο υπάρχουν πολλές φωνές στο Ισραήλ που ζητούν ακόμα και ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο Lieberman θα συναντηθεί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ, J. Matis, με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου J. Bolton και με μέλη της αμερικανικής Γερουσίας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης