Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davis (Βρετανία): Απίθανο το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit

Davis (Βρετανία): Απίθανο το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit
Ο βρετανό υπουργός κατέστησε σαφές ότι εάν το κοινοβούλιο απρρόψει τη συμφωνία, οι διαπραγματεύσεις θα καταρρεύσουν
Ιδιαίτερα πιθανό φαντάζει πλέον το ενδεχόμενο να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Μεγάλης Βρετανίας για το Brexit, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό David Davis, κατά τη διάρκεια ομιλίας που πραγματοποίησε ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου.
Ειδικότερα, ο Davis τόνισε ότι η πρόταση της συμφωνίας που αφορά το Brexit θα είναι τροποιήσιμη, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «εάν το κοινοβούλιο απορρίψει τη συμφωνία, οι διαπραγματεύσεις θα καταρρεύσουν».
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι αναμένει να υπάρξει κάποια πολιτική δήλωση που να αφορά τις μελλοντικές σχέσεις των δύο πλευρών, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιο νομικό κείμενο ή συνθήκη.
Αναοφρικά με το ζήτημα του εμπορίου, ο Davis ανέφερε ότι το διάστημα όπου θα πραγματοποιηθούν οι σχετικές συνομιλίες θα είναι μεταξύ του Οκτωβρίου 2018 και του Μαρτίου 2019, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι μέχρι εκείνη την περίοδο δεν απαιτείται να υπάρχει συμφωνία για την Ιρλανδία.
«Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε το ζήτημα με τα σύνορα της Ιρλανδίας είναι μία καλή εμπορική συμφωνία», υπογράμμισε ο Davis, προσθέτοντας ότι «η ΕΕ έχει λάβει ανοιχτή θέση σχετικά με τον τρόπο επίλυσης του ζητήματος της τελεωνειακής ένωσης».
Ο ίδιος ευελπιστεί ότι η πρώτη εμπορική συμφωνία που θα υπογραφεί μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τεθεί σε ισχύ την επόμενη μέρα μετά τη λήξη της μεταβατικής περίδου.
«Η μελλοντική συμφωνία για τη σχέση των δύο πλευρών πρέπει να είναι ουσιαστική», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Davis, καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι «είναι πολύ μεγαλύτερη η πιθανότητα να υπάρξει συμφωνία για το Brexit».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης