Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Παναγιωτάκης: Ελλάδα και πΓΔΜ μπορούν να γίνουν ένα πολύ δεμένο σύνολο - Συνάντηση με Zaev

Παναγιωτάκης: Ελλάδα και πΓΔΜ μπορούν να γίνουν ένα πολύ δεμένο σύνολο - Συνάντηση με Zaev
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανόλης Παναγιωτάκης, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Zoran Zaev
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Zoran Zaev, είχε σήμερα (25/4/2018) στα Σκόπια ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας εξαγοράς της εταιρείας εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας EDS.
Νωρίτερα, μιλώντας κατά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας εξαγοράς μεταξύ του επικεφαλής της ΔΕΗ και του ιδιοκτήτη της EDS, και αντιπροέδρου της πΓΔΜ, Angusev Litchi, ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ότι η ΔΕΗ αποκτά μια εξαιρετική επιχείρηση που σε μικρό χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να σημειώσει πολλές επιτυχίες, ενώ διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία περνά σε καλά χέρια.
Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της EDS ο κ. Παναγιωτάκης παρουσίασε το προφίλ της ΔΕΗ, καθώς και το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της χώρας για απελευθέρωση της αγοράς ρεύματος και μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Εξέφρασε την ευχή οι εργαζόμενοι της EDS να εξελιχθούν αργότερα σε στελέχη της ΔΕΗ και πρόσθεσε: «Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποσκοπεί στην ενοποίηση της αγοράς ενέργειας.
Στο ενδιάμεσο στάδιο οι περιφερειακές αγορές θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο.
Για εμάς περιφερειακή αγορά είναι τα Βαλκάνια και η Ιταλία.
Η ΔΕΗ μπορεί να βοηθήσει να δημιουργηθεί αυτή η αγορά και να λειτουργήσει ομαλά».
Κατέληξε, δε, επισημαίνοντας ότι: «Οι δύο χώρες μπορούν να γίνουν ένα πολύ δεμένο σύνολο που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε όλη τη Βαλκανική.
Οι λαοί της Βαλκανικής αξίζουν μία πολύ καλύτερη τύχη, μπορούν να λύσουν τα προβλήματά τους και να συνεργαστούν αρμονικά για την πρόοδο και την ανάπτυξη».
Από την πλευρά του ο κ. Litchi δήλωσε ότι η πώληση αποτελεί θετική εξέλιξη για την ανάπτυξη της εταιρείας, τονίζοντας ότι υπό την ιδιοκτησία της ΔΕΗ, η οποία όπως σημείωσε είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, θα έχει καλύτερο μέλλον.
Αναφερόμενος στον κ. Παναγιωτάκη, δήλωσε «αποκτάτε μια ποιοτική επιχείρηση», ενώ εξέφρασε την ελπίδα η εταιρεία να αναπτυχθεί όχι μόνο στην αγορά της γειτονικής χώρας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης