Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Ψέματα όσα είπε ο Μητσοτάκης για τη ΔΕΗ - Δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου χωρίς το ΔΝΤ

Τζανακόπουλος: Ψέματα όσα είπε ο Μητσοτάκης για τη ΔΕΗ - Δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου χωρίς το ΔΝΤ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι τα περισσότερα από αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης για τη ΔΕΗ δεν ήταν παρά ψέματα
Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
«Για 4η μέρα ο κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για την offshore εταιρεία που φέρεται να συμμετείχε τόσο στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» όσο και της εταιρείας ιδιοκτησίας της συζύγου του, Μαρέβας Μητσοτάκη», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «το σύνολο σχεδόν των MME αποσιωπούν επιμελώς εδώ και μέρες τη σκοτεινή αυτή υπόθεση.
Απευθύνω λοιπόν ευθέως 3 ερωτήματα μέχρι ο κ. Μητσοτάκης να βρει επιτέλους το πολιτικό σθένος να αναλάβει την ευθύνη που του αντιστοιχεί και να λάβουμε μια πειστική απάντηση:
1. Επιβεβαιώνει ο κ. Μητσοτάκης την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας της συζύγου του από την ίδια offshore εταιρεία που χρηματοδότησε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Πρώτου Θέματος;
2. Ποιος είναι ο μέτοχος της εν λόγω εταιρείας και ποιο ή ποια είναι τα φυσικά πρόσωπα που κρύβονται πίσω από αυτήν;
3. Θεωρεί ότι αυτές οι πρακτικές χρηματοδότησης συμβάλλουν στη διαφάνεια και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας των ΜΜΕ αλλά και του πολιτικού συστήματος;

«Ψέματα Μητσοτάκη για τη ΔΕΗ»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι τα περισσότερα από αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης πριν από λίγο στη Βουλή για τη ΔΕΗ δεν ήταν παρά ψέματα που υπαγορεύθηκαν από τις ατμομηχανές της αντικυβερνητικής προπαγάνδας.
«Το σχέδιο Σαμαρά–Βενιζέλου που υπερασπίστηκε ο κ. Μητσοτάκης προέβλεπε πώληση: - 22% του συνολικού παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ -21,4% του σημερινού λιγνιτικού δυναμικού της -18% του δυναμικού φυσικού αερίου της -26,3% του σημερινού υδροηλεκτρικού δυναμικού της», τόνισε.
Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλος «η σημερινή κυβέρνηση ευτυχώς ακύρωσε το νόμο περί «μικρής ΔΕΗ» και πέτυχε μια συμφωνία που επιτρέπει στη ΔΕΗ να διατηρήσει το 90,9% του συνολικού δυναμικού της χωρίς την πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων ή μονάδων φυσικού αερίου ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ υπό δημόσιο έλεγχο».

«Το πλεόνασμα ισχυρό επιχείρημα στις συζητήσεις με το ΔΝΤ»

Το πλεόνασμα δίνει στην κυβέρνηση ένα ισχυρότατο επιχείρημα στις συζητήσεις με  το ΔΝΤ το οποίο επί 3 έτη υποεκτιμά την δημοσιονομική απόδοση της  ελληνικής οικονομίας, εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Επανέλαβε ωστόσο τη ρήση του πρωθυπουργού, ότι δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου αν δεν συμμετάσχει το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα.
«Κανείς πλέον δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η δημοσιονομική προσαρμογή  στη χώρα μας έχει ολοκληρωθεί και ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσουν  ταχύτατα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την καθαρή έξοδο από το  πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Όσον αφορά το ζήτημα με τις γαλλικές φρεγάτες, ο κ. Τζανακόπουλος παρέπεμψε στη σημερινή συνέντευξη τύπου του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει υπάρξει καμία συμφωνία, ούτε χρονοδιάγραμμα με τη Γαλλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης