Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πιτσιόρλας (υφυπ. Οικονομίας): Αισιοδοξούμε ότι θα πετύχουμε ουσιαστική ρύθμιση στα θέματα του χρέους

Πιτσιόρλας (υφυπ. Οικονομίας): Αισιοδοξούμε ότι θα πετύχουμε ουσιαστική ρύθμιση στα θέματα του χρέους
Ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, δήλωσε ότι «υπάρχουν τεράστια περιθώρια αν ανακτήσουμε την αυτονομία μας»
Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να αποσπάσει από τους δανειστές μια ουσιαστική ρύθμιση για το χρέος εξέφρασε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας.
«Έχουμε όλα τα επιχειρήματα με το μέρος μας, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε μια ουσιαστική ρύθμιση στα θέματα του χρέους.
Υπάρχουν τεράστια περιθώρια αν ανακτήσουμε την αυτονομία μας στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής και την αλλαγή του μίγματος πολιτικής υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης σε όλους τους τομείς.
Αυτοί που τώρα μας κατηγορούν έφεραν την χώρα να είναι στην ανάγκη των δανειστών.
Από αυτή πρέπει να βγούμε» δήλωσε μιλώντας στον Real fm.
«Η κυβέρνηση είναι σε φάση λεπτών διαπραγματεύσεων με τους δανειστές για την ολοκλήρωση του προγράμματος και στα πλαίσια αυτά γίνεται και η συζήτηση για την αναπτυξιακή στρατηγική.
Έχει κάνει εκτεταμένη διαβούλευση με την κοινωνία μέσα από τα 13 Περιφερειακά Συνέδρια με θέμα την αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας, στα οποία μετείχαν όλοι οι φορείς της κοινωνίας.
Έχουμε μια διαπραγμάτευση και θέλουμε να την φέρουμε σε πέρας, θέλουμε να βγούμε από το πρόγραμμα, να βγούμε καθαρά, με τις λιγότερες δυνατές δεσμεύσεις και να βγούμε έχοντας πετύχει και μια ρύθμιση για το χρέος» είπε ο κ. Πιτσιόρλας.
Αναφορικά με το πλεόνασμα ανέφερε ότι «η αντιπολίτευση έχει ένα πρόβλημα, δεν έχει επιλέξει από ποια σκοπιά θα κάνει κριτική στην κυβέρνηση και συνεχώς ψάχνει να βρει διάφορα θέματα ή αλλάζει σκοπιά.
Για εμάς ο κεντρικός στόχος είναι να ολοκληρωθεί η υλοποίηση του προγράμματος και να τελειώσουμε το καλοκαίρι με τα μνημόνια.
Αν δεν συμβεί αυτό, καμία αλλάγη στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται δεν θα έχουμε και δεν θα έχουμε και καμία βελτίωση.
Άρα θα κάνουμε ότι πρέπει για να πετύχουμε αυτό το στόχο.
Προφανές είναι ότι τόσο μεγάλα πλεονάσματα στερούν ρευστότητα από την ελληνική οικονομία και πιέζουν την κοινωνία.
Όμως, η αντιπολίτευση είχε δεχθεί μεγαλύτερα πλεονάσματα, από ότι εμείς.
Δεν δεχθήκαμε την προληπτική γραμμή γιατί θα συνεπαγόταν νέα μέτρα.
Θέλουμε να τελειώσουμε με αυτά και να σταθεί στα πόδια της η Ελλάδα, να βγει μόνη της στις αγορές, ώστε να μην είναι σε διαρκή πίεση από μέτρα που μας επιβάλλουν οι ξένοι.
Αν η ΝΔ προτιμά τη δεύτερη επιλογή είναι δικό της θέμα» τόνισε.
«Τα δείγματα που έχουμε από τις δοκιμαστικές εξόδους είναι θετικά» συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης