Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Νέο «χαστούκι» της Moody's στην General Electric – Υποβαθμίζει σε αρνητικό το outlook

tags :
Νέο «χαστούκι» της Moody's στην General Electric – Υποβαθμίζει σε αρνητικό το outlook
Μετά τις αξιολογήσεις, η Moody's υποβαθμίζει και τις προοπτικές της General Electric
Στην υποβάθμιση των προοπτικών (outlook) επαναξιολόγησης της General Electric, από σταθερές σε αρνητικές, προχώρησε ο οίκος Moody's, πέντε περίπου μήνες αφότου υποβάθμισε (περισσότερα εδώ) τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα σε «Α2» -βαθμολογία που παραμένει.
Η βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα αξιολογείται με «P-1».
Οι αρνητικές προοπτικές αντανακλούν τις ανησυχίες του αμερικανικού οίκου σχετικά με τις εκκρεμείς υποθέσεις της GE με τη δικαιοσύνη των Η.Π.Α., τη στιγμή που τα αποθεματικά ανέρχονται σε περίπου 1,5 δισεκ. δολάρια για τον ενεργειακό κολοσσό.
Η ρευστότητα της General Electric έχει ήδη αποδυναμωθεί από το τέταρτο τρίμηνο 2017, εξαιτίας της εφάπαξ χρέωσης ύψους 7,5 δισεκ. δολαρίων από τη φορολογική μεταρρύθμιση της Ουάσιγκτον.
Η Moody's αναμένει σημαντική αύξηση του δανεισμού για την ιστορική, άλλοτε πανίσχυρη εταιρεία, έως το 2020.
Η General Electric παρουσίασε αύξηση κερδών και πωλήσεων για το α’ τρίμηνο του 2018, κυρίως χάρη στις ισχυρές επιδόσεις στις μονάδες αεροπορίας και υγείας.
Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες αυξήθηκαν στα 369 εκατ. δολ., ή 4 σεντς ανά μετοχή, από 122 εκατ. δολ., ή 1 σεντ ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα.
Ωστόσο, το καθαρό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε ζημίες 1,18 δισεκ. δολ., ή 14 σεντς ανά μετοχή, από ζημίες 239 εκατ. δολ., ή 1 σεντ ανά μετοχή, στο αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Τα έσοδα της εταιρείας σημείωσαν αύξηση 6,6% και διαμορφώθηκαν στα 28,7 δισεκ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης