Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντιπερισπασμό με την off shore που χρηματοδοτεί τη Μαρέβα Μητσοτάκη και το Πρώτο Θέμα επιχειρεί η κυβέρνηση

Αντιπερισπασμό με την off shore που χρηματοδοτεί τη Μαρέβα Μητσοτάκη και το Πρώτο Θέμα επιχειρεί η κυβέρνηση
Ανάλογα ερωτήματα είχε απευθύνει και στο παρελθόν η ΝΔ
Αναζητώντας εναγωνίως έναν αντιπερισπασμό η κυβέρνηση επιμένει στην προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του και την σχέση της με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.
Το θέμα ανέδειξε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και λέγοντας ότι "ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βρήκε για τέταρτη ημέρα κάτι να πει για την off shore που χρηματοδότησε τόσο την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» όσο και την εταιρεία της συζύγου του Μαρέβας Μητσοτάκη".
Έχουν προηγηθεί ανακοινώσεις της Κουμουνδούρου και έμμεση αναφορά του πρωθυπουργού στην πρόσφατη ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Φυσικά να βγάλει άκρη η κυβέρνηση, για το ποιος βρίσκεται πίσω από την offshore δεν έχει την δυνατότητα, άλλωστε γι αυτό είναι και οι offshore, ωστόσο εκμεταλλεύεται την εμπλοκή του ονόματος της Μαρέβας Μητσοτάκη για να καταγγείλει "σκοτεινή υπόθεση που αποκρύπτεται από τα μέσα ενημέρωσης". Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τζανακόπουλος ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη:

- Επιβεβαιώνει την αύξηση κεφαλαίου της συζύγου του από την ίδια εταιρεία που χρηματοδότησε την αύξηση κεφαλαίου του «Πρώτου Θέματος»;
-  Ποιος είναι ο μέτοχος της offshore;
- Συμβάλλουν αυτές οι πρακτικές στη διαφάνεια;

Κατέληξε ότι τα ερωτήματα θα θέτονται συνεχώς, μέχρι να δοθούν απαντήσεις.
Σημειώνεται πάντως ότι παρόμοια ερωτήματα απηύθηνε παλαιότερα  η ΝΔ για την off shore με έδρα την Κύπρο που φέρεται να χρηματοδότησε την εφημερίδα "Αυγή"

Σπ. Γκουτζάνης
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης