Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (βρετανός ΥΠΟΙΚ): Οι συζητήσεις με την ΕΕ για τις τράπεζες παραμένουν σε πρώιμο στάδιο

Hammond (βρετανός ΥΠΟΙΚ): Οι συζητήσεις με την ΕΕ για τις τράπεζες παραμένουν σε πρώιμο στάδιο
Οι συζητήσεις ανάμεσα σε Λονδίνο και Βρυξέλλες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών μετά το Brexit παραμένουν σε πρώιμο στάδιο, δήλωσε ο Philip Hammond
Οι συζητήσεις ανάμεσα σε Λονδίνο και Βρυξέλλες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών μετά το Brexit παραμένουν σε πρώιμο στάδιο, δήλωσε σήμερα (25/4/2018) ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond.
Μιλώντας ενώπιον των Βρετανών βουλευτών, ο Hammond δήλωσε ότι η Βρετανία και η υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν μόλις πρόσφατα να διατηρήσουν αμετάβλητες τις συνολικές εμπορικές τους σχέσεις για μια περίοδο 21 μηνών μετά τη Brexit, τον Μάρτιο του 2019.
«Δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμα τις ουσιαστικές συζητήσεις για τη μελλοντική εταιρική σχέση, αλλά βρισκόμαστε σε προκαταρκτικούς πρόποδες του τι θα μπορούσε να είναι εφικτό στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες», ανέφερε.
Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών είχε δηλώσει τον Μάρτιο ότι οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες θα πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο μιας νέας εμπορικής συμφωνίας και ότι η ΕΕ πρέπει να εγκαταλείψει τη σκληρή της στάση όσον αφορά τον περιορισμό της πρόσβασης στην αγορά του κλάδου μετά το Brexit.
Ερωτηθείς αν ελπίζει να υπάρξει μια συμφωνία για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες μέχρι τον Οκτώβριο, όταν οι ηγέτες της ΕΕ πρόκειται να εξετάσουν την έγκριση μιας μελλοντικής εμπορικής συμφωνίας μεταξύ της Βρετανίας και του μπλοκ, ο Hammond δήλωσε:
«Παραμένουμε φιλόδοξοι ότι θα σημειώσουμε πρόοδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης