Στη φυλακή στέλνει η Άγκυρα 15 δημοσιογράφους της εφημερίδας «Cumhuriyet»

Στη φυλακή στέλνει η Άγκυρα 15 δημοσιογράφους της εφημερίδας «Cumhuriyet»
Ποινές φυλάκισης σε 15 εργαζομένους της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας «Cumhuriyet», στην Τουρκία
Τη φυλάκιση 15 εργαζομένων της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας «Cumhuriyet» αποφάσισε σήμερα (25 Απριλίου 2018) τουρκικό δικαστήριο, καταδικάζοντάς τους για παροχή βοήθειας σε «τρομοκρατικές» οργανώσεις, ανέφερε η εφημερίδα.
Σε αυτή τη δίκη, η οποία αναδείχθηκε σε σύμβολο των επιθέσεων σε βάρος της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία, 17 συνεργάτες της Cumhuriyet, δημοσιογράφοι στην πλειονότητά τους, κατηγορούνταν ότι βοήθησαν διάφορες «τρομοκρατικές» οργανώσεις, όπως ότι συνεργάστηκαν με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και τον ιεροκήρυκα Fethullah Gulen, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί «εγκέφαλο» του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.
Το δικαστήριο απάλλαξε από τις κατηγορίες τρεις από τους κατηγορουμένους, ανέφερε η εφημερίδα.
Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Cumhuriyet καταδικάστηκε σε 7,5 χρόνια φυλάκισης, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, εν αναμονή της έφεσης.
Το δικαστήριο απεφάνθη επίσης ότι η υπόθεση ενάντια στον πρώην διευθυντή της Cumhuriyet, θα συνεχιστεί ξεχωριστά.
Η Cumhuriyet, η οποία αποτελεί έναν από τους σφοδρότερους επικριτές του Προέδρου Recep Tayyip Erdogan, απορρίπτει όσα προσάπτουν στους συνεργάτες της χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες «παράλογες» και καταγγέλλει μια πολιτική δίκη με στόχο να φιμώσει τα τελευταία ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS