Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Tradepedia: Εάν κρατήσουν οι 770 μονάδες στο ΧΑ, ο στόχος των 1000 - 1100 μον. διατηρείται

tags :
Tradepedia: Εάν κρατήσουν οι 770 μονάδες στο ΧΑ, ο στόχος των 1000 - 1100 μον. διατηρείται
Η Tradepedia υποστηρίζει ότι ο στόχος των 1000 μονάδων δεν έχει αλλάξει
Μετά την διόρθωση της ανοδικής τάσης, όπως αυτή εκτιμήθηκε σωστά από την Tradepedia (βλέπε δημοσίευση 15/1/2018) και αναλύοντας την εξέλιξη των τιμών του γενικού δείκτη του ΧΑΑ σήμερα, παρατηρούμε ότι η δυναμική στήριξη που βρήκε η αγορά στο επίπεδο των 770 μονάδων έφερε νέο κύμα επενδυτών σε διάθεση συνέχισης της ανοδικής τάσης.
Μακροπρόθεσμα μετά την επίτευξη του πρώτου αλλά και του δεύτερου στόχου του σχηματισμού αντιστροφής σύμφωνα με τον ταλαντωτή Avramis swing, η αγορά συνεχίζει να κινείται ανοδικά αλλά με αργό ρυθμό, όπως αυτό φαίνεται από την κλίση στο δείκτη Avramis river.
Το κλείσιμο της αγοράς την Παρασκευή 20/4 επιβεβαίωσε την αναμενόμενη στήριξη εντός του μπλε ποταμού με την δημιουργία πυθμένα, ο οποίος έφερε στο προσκήνιο το ανοδικό κύμα που βρισκόμαστε τώρα.
Η ζώνη του ποταμού συμπίπτει με διόρθωση στο 61.8 της κίνησης (Fibonacci retracement level) αλλά και την τιμή του ψυχολογικού επιπέδου της ζώνης των 800 μονάδων αυξάνοντας τις πιθανότητες το επίπεδο αυτό στήριξης να διατηρηθεί περεταίρω.
Στόχος μετά τη διόρθωση αυτή και μετά το σπάσιμο της τιμής πάνω από την πιο πρόσφατη κορυφή των 900 μονάδων, τα επίπεδα των 1000 και των 1100 μονάδων. 
Σε αντίθετη περίπτωση, σενάριο το οποίο συγκεντρώνει και τις λιγότερες πιθανότητες αποτελεί η διάσπαση των 770 μονάδων η οποία θα αποφέρει αντιστροφή της μακροχρόνιας τάσης και επαναπροσδιορισμό των παραπάνω σεναρίων.


Μεσοπρόθεσμα και σύμφωνα με τον ταλαντωτή Avramis Swing η ολοκλήρωση του σχηματισμού αντιστροφής (Non failure swing) μετά το κλείσιμο πάνω από την πιο πρόσφατη κορυφή και τις 840 μονάδες, ο οποίος υποδηλώνει δυναμική αλλαγή της ψυχολογίας-διάθεσης των επενδυτών, θα ανοίξει το δρόμο για τις 880 και στη συνέχεια τις 950 μονάδες.


Η Tradepeda του Αβράμη Δεσπότη σε αναλύσεις των τελευταίων ετών στο bankingnews είχε έγκαιρα προβλέψει όταν ο Γενικός Δείκτης ήταν στις 1800 μονάδες ότι θα σπάσει καθοδικά τις 500 μονάδες όπερ και συνέβη.

Για περισσότερες πληροφορίες
c.spyridis@tradepedia.com
Charalambos Spyridis
Tradepedia Chief Instructor - Greece

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης