Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπακώστα: Στα εθνικά θέματα απαιτείται αρραγές μέτωπο χωρίς αντιπολιτευτικές κορώνες

tags :
Παπακώστα: Στα εθνικά θέματα απαιτείται αρραγές μέτωπο χωρίς αντιπολιτευτικές κορώνες
Είμαι της Καραμανλικής Σχολής Σκέψης, υπάρχει χώρος στην κεντροδεξιά υποστήριξε η ανεξάρτητη βουλευτής
Την θέση ότι στα εθνικά θέματα πρέπει να υπάρχει ένα αρραγές μέτωπο χωρίς κορώνες στο όνομα της αντιπολιτευτικής τακτικής  διατύπωσε η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, η οποία υποστήριξε ότι υπάρχει χώρος στην κεντροδεξιά για πολιτικές κινήσεις.
Σε δηλώσεις της στην «F&M Voice» η κα. Παπακώστα, που πρόσφατα δημιούργησε την πολιτική κίνηση «Νέα Ελληνική Ορμή» (ΝΕΟ) αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση της με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.
Όπως είπε, αυτή η συνάντηση είχε καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα.
«Είμαι της "Καραμανλικής Σχολής Σκέψης", η οποία ορίζει πως στα εθνικά θέματα, στην εξωτερική πολιτική και στην άμυνα πρέπει να υπάρχει αρραγές εθνικό μέτωπο.
Δεν χωρούν οι ιδεοληψίες, οι μικροκομματικές στοχεύσεις και οι κορώνες στο όνομα της "αντιπολιτευτικής" τακτικής» τόνισε η κα.Παπακώστα, αναφέροντας πως η κυβέρνηση πρέπει να ελέγχεται αλλά «πρέπει να γίνονται αντιληπτές οι επιπτώσεις από μία εσωτερική ασυνεννοησία ή έναν εσωτερικό διχασμό».
Ερωτηθείσα αν υπάρχουν περιθώρια επιστροφής της στη ΝΔ, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν διαζεύχθηκα εγώ τη Ν.Δ».
«Η διαγραφή μου ήταν απόφαση του κ. Μητσοτάκη, καθώς έκρινε πως οι απόψεις μου δεν αντιπροσωπεύουν τη σημερινή στρατηγική της Ν.Δ.
Συνεπώς, η απόφαση αυτού του διαζυγίου ήταν μονομερής και πάντως όχι δική μου» είπε η ανεξάρτητη βουλευτής, επισημαίνοντας πάντως ότι η επιστροφή της δεν θα ήταν δυνατή λόγω της «διαφορετικής πολιτικής σχολής σκέψης».
Αναφερόμενη στη μεταμνημονιακή εποχή η κα.Παπακώστα κάνει λόγο για μια νέα περίοδο, με νέες απαιτήσεις, προκλήσεις και προβλήματα, τα οποία, όπως είπε,  η χώρα θα κληθεί να ξεπεράσει με δικό της σχέδιο και πρωτοβουλίες, στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις και κατά την οποία θα συνεχίσουν οι δεσμεύσεις για τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια.
«Γι’ αυτό ζητεί οι πολιτικές δυνάμεις να συνεννοηθούν και να δεσμευθούν σε ένα 10ετές «Εθνικό Σύμφωνο-Σχέδιο Δράσης» τόνισε η ανεξάρτητη βουλευτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης