Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις Βρυξέλλες ο Κοτζιάς – Συνάντηση με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, J. Stoltenberg – Στο επίκεντρο ελληνοτουρκικά και Έλληνες στρατιωτικοί

Στις Βρυξέλλες ο Κοτζιάς – Συνάντηση με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, J. Stoltenberg – Στο επίκεντρο ελληνοτουρκικά και Έλληνες στρατιωτικοί
Η συνάντηση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένης και της πρόσφατης επίσκεψης του γ.γ. του ΝΑΤΟ στην Τουρκία
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση που θα έχει σήμερα Πέμπτη 26/4 στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.
Η συνάντηση, η οποία γίνεται λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του Stoltenberg στην Τουρκία, θα επικεντρωθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και στο μείζον θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Υπενθυμίζεται ότι όσον αφορά την ένταση στα ελληνοτουρκικά κατόπιν των συνεχών προκλήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο ο Stoltenberg έχει διαμηνύσει πως το ΝΑΤΟ δεν προτίθεται να εμπλακεί και πως τα δύο κράτη που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ θα πρέπει μόνα τους να λύσουν τις διαφορές τους.
Στο επίκεντρο της συνάντησης εκτιμάται ότι θα βρεθεί και η πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, καθώς από αυτές τις εξελίξεις συναρτάται και η προοπτική της ΠΓΔΜ στην βορειοατλαντική συμμαχία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης