Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Ο Juncker θα στείλει μήνυμα στήριξης για την έξοδο από το πρόγραμμα

Τζανακόπουλος: Ο Juncker θα στείλει μήνυμα στήριξης για την έξοδο από το πρόγραμμα
Σε φάση ανάκαμψης η ελληνική οικονομία, έχουμε τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις μας δημοσιονομικά είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την θέση ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Jean Claude Juncker θα στείλει μήνυμα στήριξης για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Τζανακόπουλος, αφού υποστήριξε ότι είναι πολύ στενή η σχέση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν, τόνιζε ότι η Κομισιόν έχει υπάρξει αρκετά βοηθητική, παρά τις διαφορές κατά το παρελθόν, στην προσπάθεια για έξοδο από το πρόγραμμα.
«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης.
Δημοσιονομικά έχουμε τηρήσει όλες μας τις υποχρεώσεις.
Από κει και πέρα είναι και οι εταίροι και δανειστές μας που πρέπει να βοηθήσουν, ώστε τον Αύγουστο να περάσουμε σε μία καθαρή έξοδο» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Όσον αφορά το θέμα των γαλλικών φρεγατών ο κ.Τζανακόπουλος είπε ότι εφόσον υπάρξει συμφωνία θα ανακοινωθεί ενώ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία είπε ότι ασκούνται πιέσεις και ότι η Ελλάδα κάνει το καλύτερο δυνατόν.
«Η Τουρκία προσπαθεί να αξιοποιήσει πολιτικά το ζήτημα, παίζοντας με δύο ανθρώπινες ζωές» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα που συνδέουν τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη με offshore εταιρεία, ο κ. Τζανακόπουλος κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέροντας ότι πρέπει να είναι πιο αποφασιστικός στην προσπάθειά του να υπηρετήσει τη διαφάνεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης