Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχωρεί το καταναλωτικό κλίμα για τον Μάιο 2018, εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων - Στις 10,8 μονάδες ο δείκτης GfK

Γερμανία: Υποχωρεί το καταναλωτικό κλίμα για τον Μάιο 2018, εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων - Στις 10,8 μονάδες ο δείκτης GfK
Σύμφωνα με το ινστιτούτο GfK, τα γεωπολιτικά ζητήματα και αυξανόμενος προστατευτισμός αναμένεται να επηρεάσεουν τους καταναλωτές
Οριακή επιδείνωση αναμένεται να καταγράψει το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία για τον Μάιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (26/4) στοιχείς του ινστιτούτου GfK, καθώς τα γεωπολιτικά ζητήματα και ο αυξανόμενος προστατευτσιμός επηρεάζουν αρνητικά τους καταναλωτές της χώρας.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του GfK αναμένεται να υποχωρήσει στις 10,8 μονάδες, έναντι 10,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, επιβεβαιώνοντας ως επί το πλείστον τις εκιτμήσεις των οικονομολόγων.
«Η κλιμάκωση της συριακής κρίσης και οι προστατευτικές εμπορικές πολιτικές των ΗΠΑ ανησυχούν τους καταναλωτές και θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις άριστες οικονομικές προοπτικές της Γερμανίας», σχολίασε το ινστιστούτο, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.
Το Gfk χρησιμοποιεί τρεις υποδείκτες προκειμένου να διαμορφώσει τον τελικό δείκτης, οι οποίοι αφορούν τις οικονομικές προσδοκίες, την προσδοκίες για το εισόδημα, καθώς και την πρόθεση των καταναλωτών να προχωρήσουν σε αγορές.
Ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών υποχώρησε στις 37,4 μονάδες, έναντι 45,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, δεχόμενος πιέσεις από τις γεωπολιτικές ανησυχίες, τις εμπορικές πολιτικές των ΗΠΑ και τις σημαντικές διακυμάνσεις στις χρηματιστηριακές αγορές.
Οι προσδοκίες για το εισόδημα «δε μπορούν να ξεφύγουν από την πτωτική τάση των οικονομικών προοπτικών», σύμφωνα με το GfK, καθώς ο σχετικός υποδείκτης υποχώρησε στις 53,5 μονάδες για τον Απρίλιο του 2018, έναντι 54,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Ωστόσο, ο δείκτης καταναλωτικής τάσης, ο οποίος μετρά την πρόθεση των καταναλωτών να δαπανήσουν χρήματα για ακριβότερα προϊόντα, ενισχύθηκε στις 60 μονάδες για τον Απρίλιο, έναντι 59,1 μονάδων τον Μάρτιο, δεχόμενος στήριξη από τη σταθερή αγορά εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης