Τελευταία Νέα

Χ.Α: Σχόλια, tips, αναλύσεις και επισημάνσεις (26/4)

tags :
Χ.Α: Σχόλια, tips, αναλύσεις και επισημάνσεις (26/4)
Τι θα μπορούσε να οδηγήσει την Εγχώρια Αγορά σε σημαντική υπεραπόδοση
Χ.Α: Σχόλια, tips, αναλύσεις και επισημάνσεις (26/4)

ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΟΡΑΣ – Π. Στεριώτης (Nuntius Sec.): Η Λεωφόρος Αθηνών μπορεί να προσβλέπει σε αποκλιμάκωση των επιπέδων μεταβλητότητας στη Νέα Υόρκη και σε επανέναρξη της μακροχρόνιας ανοδικής τάσης των Ξένων Χρηματιστηρίων, προϋποθέσεις που, αν συμπέσουν με την προώθηση των μέτρων ελάφρυνσης του Ελληνικού χρέους και την εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων, θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Εγχώρια Αγορά σε σημαντική υπεραπόδοση.

Οι επενδυτές, σε κάθε περίπτωση, θα κριθούν με βάση την υπεραπόδοση που θα προσφέρουν οι τίτλοι που περιλαμβάνονται στα χαρτοφυλάκιά τους, με μία βασική επιλογή να έγκειται στο αν αυτά θα είναι περισσότερο Τραπεζοβαρή, ή τοποθετημένα σε άλλους κλάδους εντός της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Συμμετοχή στη μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση, λόγω των περιορισμένων όγκων συναλλαγών (δυσκολία εισόδου – εξόδου μεγάλων θέσεων), έχει σημασία για τους Ιδιώτες επενδυτές και όχι τόσο για Θεσμικά χαρτοφυλάκια και για τα Ξένα Funds.


ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ:
 Έως το 2020 τα έργα που θα δημοπρατηθούν και αφορούν αυτοκινητόδρομους έχουν προϋπολογισμό 4,5 δις ευρώ. Συγκεκριμένα το πακέτο των νέων αυτοκινητοδρόμων περιλαμβάνει: Επέκταση του Ε-65 (1,3 δις. ευρώ), Ολύμπια οδός (335 εκατ. ευρώ) Ιονία οδός (350 εκατ. ευρώ) Βόρεια Κρήτη (1,5 δις ευρώ) επέκταση Αττικής οδού (1 δις ευρώ).


Η γραμμή 4 του μετρό που θα δημοπρατηθεί φέτος είναι αξίας 1,5 δις ευρώ καθώς και η οδική ζεύξη της Σαλαμίνας προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ συμπληρώνουν τα βασικά έργα υποδομών που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο μελέτης.

Στα σημαντικά έργα που θα ενισχύσουν το κατασκευαστικό αντικείμενο για τα επόμενα πέντε χρόνια συγκαταλέγεται η εκμετάλλευση του Ελληνικού με την πρώτη φάση να έχει προϋπολογισμό 2 δις ευρώ.

Στα ιδιωτικά έργα εκτός από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια προϋπολογισμού (Ιντρακατ – 350 εκατ. ευρώ) υπάρχει ακόμα το αεροδρόμιο στο Καστέλι (ΓΕΚΤΕΡΝΑ – 480 εκατ. ευρώ) αλλά και αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες που είτε βρίσκονται σε φάση ανέγερσης είτε σε φάση ανακαίνισης.

Επομένως πίτα έργων υπάρχει και απομένει το μοίρασμα στους ενδιαφερόμενους. Οι οποίοι πιά δεν είναι πολλοί…

“ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ”: Αν δεν υπάρχουν στοιχεία, έστω κάποιες χειροπιαστές αποδείξεις, δεν μπορείς να γράφεις τέτοια πράγματα. Φυσικά δεν αποκλείεται τίποτα, όπως άλλωστε και στη ζωή, πόσο μάλλον στους ναούς χρήματος που δεν πιστεύουν ούτε επηρεάζονται από… ιερά και όσια. 
  • Να υπάρχουν πάντως… 29 κατασκευαστές πλυντηρίων, δεν υφίσταται σε καμμία των περιπτώσεων. Γιατί, αν υπήρχαν, τότε οι ΔΕΙΚΤΕΣ θα έγραφαν εντελώς διαφορετικά, εξωγήινα νούμενα λόγω και της μικρής κ/φσης του ελληνικού χρηματιστηρίου.
ΧΘΕΣΙΝΟΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ 2017

FORTHNET: Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα…

ΚΑΡΑΤΖΗΣ: Εκ πρώτης όψεως πολύ καλός ισολογισμός…

ΦΡΙΓΟ: Με κ/φση στα 80 εκατ. ευρώ, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τον χθεσινό ενθουσιασμό για την μετοχή. Αλλά το ΧΑ πάντα θα παραμένει ΧΑ… Οπότε, τι να λέμε τώρα… Χάνουμε και την ώρα μας τζάμπα

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ: Σεμιναριακού επιπέδου ισολογισμός, με p/e στο 6,5(!)…

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: Μέτρια πράγματα, σχεδόν απογοητευτικά…

ΜΕΡΚΟ: Σπάνε τα κοντέρ, τραβάει μαζί του και τον ΙΚΤΙΝΟ… Βέβαια, όταν εμείς ασχολούμασταν με το χαρτί, έπεφτε το κράξιμο… Δεν πειράζει φυσικά… Η τιμή του τότε ήταν μερικά ευρώ κάτω από το…μηδέν, γιατί μετά μοίρασε μερίσματα +επιστροφές κεφαλαίου άνευ προηγουμένου… Με πλήρη ανάλυση – παρουσίαση από το 2008 και από τον ΑΝ-αλήτη.

ΙΝΤΕRCONTINENTAL: Εκ πρώτης όψεως δεν την αδικεί η αγορά, με NAV 67,4 εκατ. ευρώ και 54,6 εκατ. ευρώ κ/φση.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Βάσει μεγεθών πολύ υποτιμημένη αλλά σπάνια ανοίγει στο ταμπλό… ‘Εχει ουσιαστικά ανοίξει σε (8) από τις (76) συνεδριάσεις του 2018. Αποτιμάται σε 2,35 εκατ. με καθαρή θέση περίπου 12 εκατ και σχεδόν ανύπαρκτο δανεισμό. ‘Ομως οι πωλήσεις της μόλις που ξεπέρασαν τα 2 εκατ. ευρώ το 2017.

http://www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης