Διεθνή

Barclays: Επιστροφή στις ζημίες για το α΄ 3μηνο 2018, στα 764 εκατ. στερλίνες - Στα 5,36 δισ. στερλίνες τα έσοδα

tags :
Barclays: Επιστροφή στις ζημίες για το α΄ 3μηνο 2018, στα 764 εκατ. στερλίνες - Στα 5,36 δισ. στερλίνες τα έσοδα
Ο επεδυτικός τομέας της βρετανικής τράπεζας κατέγραψε προ φόρων κέρδη ύψους 1,18 δισ. στερλινών
Στα 764 εκατ. στερλίνες ανήλθαν οι ζημίες για τη βρετανική τράπεζα Barclays το πρώτο τρίμηνο του 2018, λόγω των δικαστικών εξόδων σχετικά με ασφάλιστρα προστασίας των πληρωμών, καθώς και του εξωδικαστικού συμβιβασμού με τις αμερικανικές αρχές για πώληση τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων πριν από μία δεκαετία.
Συγκεκριμένα, η καθαρή ζημία για τη βρετανική τράπεζα διαμορφώθηκε στα 764 εκατ. στερλίνες, ενώ οι αντίστοιχες ζημίες προ φόρων ανήλθαν στα 236 εκατ. στερλίνες, έναντι κερδών ύψους 1,6 δισ. στερλινών το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.
Εξαιρουμένων των δικαστικών διαφορών, η Barclays ανέφερε ότι τα προ φόρων κέρδη της ενισχύθηκαν κατά +1%, στα 1,73 δισ. στερλίνες, καθώς η μείωση των εξόδων αντισταθμίστηκε από τη μείωση του εισοδήματος.
Παράλληλα, τα έσοδα της τράπεζας υποχώρησαν κατά -8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 5,36 δισ. στερλίνες, γεγονός που η Barclays αποδίδει στη μη επανάληψη των εφάπαξ παροχών στον διεθνή τομέα.
Σε ότι αφροά τον επενδυτικό τομέα, τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν στα 1,18 δισ. στερλίνες, έναντι 790 εκατ. στερλίνες το πρώτο τρίμηνο του 2017, δεχόμενα ώθηση από τα υψηλότερα έσοδα από τις μετοχές και τις αγορές.
«Αυτό το τρίμηνο καταφέραμε να καταλήξουμε σε συμφωνία με το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης για την επίλυση ζητημάτων που σχετίζονται με την πώληση ενυπόθηκων δανείων μεταξύ του 2005 και του 2007», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Jes Staley.
«Ενώ η ποινή ήταν σημαντική, αυτός ο συμβιβασμός αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τη Barclays, θέτοντας πίσω μας ένα σημαντικό θέμα της προηγούμενος δεκαετίας», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η τράπεζα εξακολουθεί να προτίθεται να καταβάλει στους μετόχους μέρισμα 6,5 πένες ανά μετοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης