Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Με τη σφραγίδα της EUROCERT οι περιβαλλοντικές επιδόσεις του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ)

tags :
Με τη σφραγίδα της EUROCERT οι περιβαλλοντικές επιδόσεις του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ)
Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συμμετέχει στο Πρόγραμμα Airport Carbon Accreditation Scheme (ACA), που αποσκοπεί στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος των αεροδρομίων
Η EUROCERT ΑΕ, ελληνικός φορέας πιστοποίησης και ελέγχου, με 20 χρόνια παρουσίας στο χώρο των επιθεωρήσεων σε περισσότερες από 25 χώρες διεθνώς, ολοκλήρωσε επιτυχώς την επιθεώρηση των πρακτικών μείωσης των εκπομπών του ανθρακικού αποτυπώματος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ ΑΕ).
Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στο πλαίσιο της εφαρμογής μιας ολοκληρωμένης πολιτικής μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος, συμμετέχει στο Πρόγραμμα Airport Carbon Accreditation Scheme (ACA), που αποσκοπεί στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος των αεροδρομίων μέσω της υλοποίησης σχεδίων διαχείρισης εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.
Βάσει του Προγράμματος και υπό την επίβλεψη της EUROCERT, ο ΔΑΑ καταγράφει και παρακολουθεί τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, πραγματοποιώντας κάθε χρόνο δράσεις για τη μείωσή τους και τον περιορισμό της συμβολής του στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.
Το Airport Carbon Accreditation Scheme αποτελείται από 4 επίπεδα (mapping, reduction, optimization και neutrality) ανάλογα με τον βαθμό εμβάθυνσης στην διαχείριση του ανθρακικού αποτυπώματος.
Η επαλήθευση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου διενεργείται από έμπειρους επιθεωρητές της EUROCERT, εγκεκριμένους από το ACA και καλύπτει τις άμεσες και έμμεσες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, καθώς και το σύνολο των δραστηριοτήτων του Αερολιμένα.
H επιτυχής ολοκλήρωση της επιθεώρησης, συνοδεύεται από την έκδοση Έκθεσης και Δήλωσης Επαλήθευσης και συμμόρφωσης σύμφωνα με τις απαιτήσεις των:
• AIRPORT CARBON ACCREDITATION SCHEME
• GHG PROTOCOL
• EN ISO 14064-1:2012
Στη βάση της Δήλωσης Επαλήθευσης της EUROCERT, εκδόθηκε το πιστοποιητικό διαπίστευσης από το Airport Carbon Accreditation, που επιβεβαιώνει ότι οι διαδικασίες διαχείρισης του ανθρακικού αποτυπώματος του ΔΑΑ καλύπτουν τις απαιτήσεις του ‘OPTIMIZATION LEVEL’ που θέτει το Πρόγραμμα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης