Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Λεκκός (Πειραιώς): Η ελληνική οικονομία πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευνοϊκή συγκυρία

Λεκκός (Πειραιώς): Η ελληνική οικονομία πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευνοϊκή συγκυρία
H ελληνική οικονομία πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευνοϊκή συγκυρία έτσι ώστε να αποκτήσει αρκετή δυναμική, τόνισε ο κ. Λεκκός
Στη δυνατότητα της ελληνικής οικονομίας το 2018 να επεκτείνει και να ενισχύσει τη θετική δυναμική του 2017, αναφέρθηκε ο Ηλίας Λεκκός, επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας Πειραιώς, κατά την ομιλία του στο 1ο Συνέδριο Ελληνικών Επιχειρήσεων Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης (1st ATHEX Mid-Cap Conference) στην Αθήνα.
Στα θετικά στοιχεία του 2018 – σύμφωνα με τον κ. Λεκκό – περιλαμβάνονται το γεγονός ότι η ανάπτυξη φαίνεται να βασίζεται στην ανάκαμψη όχι μόνο του τουρισμού αλλά και μιας σειράς άλλων κλάδων οικονομικής δραστηριότητας, όπως η βιομηχανία, οι υπηρεσίες αλλά και το λιανεμπόριο και χονδρεμπόριο.
Ταυτόχρονα, το 2018 δεν ενέχει μεγάλες λήξεις ομολόγων που στο παρελθόν δημιουργούσαν συνθήκες αυξημένης αβεβαιότητας, αλλά ούτε και ψήφιση νέων δημοσιονομικών μέτρων.
Το μοναδικό ίσως ζητούμενο είναι ο τρόπος μετάβασης από το σημερινό καθεστώς «μνημονιακής επιτήρησης» στη μετά-μνημόνιο εποχή και ο τρόπος κάλυψης των χρηματοδοτικών αναγκών της ελληνικής δημοκρατίας.
Συνεπώς, η ελληνική οικονομία πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευνοϊκή συγκυρία έτσι ώστε να αποκτήσει αρκετή δυναμικήπου θα της επιτρέψει όχι μόνο να καταγράψει θετικούς ρυθμούς το 2018, αλλά να μπορέσει να διατηρήσει τη θετική της πορεία και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Το συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών για τη μεγαλύτερη προβολή των εισηγμένων εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης στην επενδυτική κοινότητα, την αύξηση της κάλυψής τους από χρηματιστηριακούς αναλυτές και την ενίσχυση της εμπορευσιμότητας των μετοχών τους.
Το συνέδριο έδωσε τη δυνατότητα σε εισηγμένες εταιρείες του Ελληνικού Χρηματιστηρίου να παρουσιάσουν σε Έλληνες και Ξένους Διαχειριστές και Αναλυτές τις επιχειρηματικές τους εξελίξεις και προοπτικές. Οι δεκαέξι  (16) εισηγμένες εταιρείες που συμμετείχαν ήταν οι εξής:

1.       ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
2.       AUTOHELLAS
3.       ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
4.       CENERGY HOLDINGS
5.       ΕΛΛΑΚΤΩΡ
6.       ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ
7.       ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
8.       ΙΚΤΙΝΟΣ
9.       INTRALOT
10.   ΚΑΡΑΤΖΗΣ
11.   ΚΡΙ ΚΡΙ
12.   ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
13.   ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ
14.   ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
15.   FOURLIS ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
16.   QUEST HOLDINGS
 
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 350 κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τις εισηγμένες εταιρείες στις οποίες συμμετείχαν 25 επενδυτικά funds και 70 αναλυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης