Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Ελαφρά επιβράδυνση της κινεζικής ανάπτυξης το 2018-2019, αντοχή στα εξωτερικά σοκ

tags :
DBRS: Ελαφρά επιβράδυνση της κινεζικής ανάπτυξης το 2018-2019, αντοχή στα εξωτερικά σοκ
Αυξημένες προκλήσεις διαπιστώνει για την κινεζική οικονομία η DBRS
Αύξηση των προκλήσεων για την κινεζική οικονομία διαπιστώνει σε εκτενή της έκθεση η DBRS, έπειτα από δεκαετίες ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης.
Ο καναδικός οίκος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την πολύ αυξημένη μόχλευση της κινεζικής οικονομίας, καθώς το εταιρικό χρέος έχει εκτοξευθεί.
Μόνο την περίοδο 2008-2016, αναρριχήθηκε, από 95% του ΑΕΠ, στο 166%, έπειτα από μαζικές «ενέσεις» ρευστότητας της Λαϊκής τράπεζας.
Επί αυτού, υπογραμμίζει ότι οι κινεζικές αρχές πρέπει να λάβουν ακόμη περισσότερα μέτρα, με τις μέχρι πρότινος πρωτοβουλίες του Προέδρου Xi Jinping να αποτιμώνται θετικά, μετά και το συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Επιπλέον, ένας έτερος κίνδυνος αφορά στις αυξημένες εντάσεις μεταξύ του Πεκίνου και της Ουάσιγκτον για τις εμπορικές σχέσεις.
Το δημόσιο χρέος παραμένει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, ήτοι 44,3% στο τέλος του περασμένου έτους, με την DBRS να αναμένει ενίσχυση, όμως, στο 62,2%, έως το 2022.
Το συνολικό χρέος της κινεζικής οικονομίας, δημόσιο, νοικοκυριών και εταιρικά, έχει ξεπεράσει το 250% του ΑΕΠ!



  

Προς το παρόν, τα αποθεματικά διαθέσιμα της κινεζικής κυβέρνησης κρίνονται ικανοποιητικά για την αντιμετώπιση των εξωτερικών οικονομικών σοκ, σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, επισημαίνεται.
Όπως φαίνεται και στους παρακάτω πίνακες, ο καναδικός οίκος αναμένει ελαφρά επιβράδυνση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης για τη διετία 2018-2019, με τα ποσοστά ωστόσο να παραμένουν άκρως ικανοποιητικά, άνω του 6%.
Αναλυτικότερα:

 
  
  
  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης