Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Cosmote History: Τα οχυρά της Μακεδονίας και ο καθοριστικός τους ρόλος στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο

tags :
Cosmote History: Τα οχυρά της Μακεδονίας και ο καθοριστικός τους ρόλος στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο
Τη Δευτέρα 30/4 στις 21.00 μμ
Η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, επιστρέφει τη Δευτέρα 30 Απριλίου με νέο επεισόδιο στο COSMOTE HISTORY HD, παρουσιάζοντας τα οχυρά της Μακεδονίας και το ρόλο τους στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο (Δευτέρα 30/4, 21.00).
Η εκπομπή αποκαλύπτει το παρασκήνιο της κατασκευής των 21 οχυρών της οχυρωματικής γραμμής στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, γνωστή και ως γραμμή Μεταξά. Μέσα από μαρτυρίες και αφηγήσεις ειδικών, αλλά και σπάνιο υλικό, ξετυλίγεται μια από τις ηρωικότερες στιγμές της ελληνικής πολεμικής ιστορίας.
Η «Μηχανή του Χρόνου» ερευνά, επίσης, τους λόγους που οδήγησαν την τότε πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να επιλέξει τα οχυρά για να αντιμετωπίσει τον βουλγαρικό κίνδυνο και τις συνθήκες απόλυτης μυστικότητας που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια κατασκευής αυτού του φαραωνικού έργου.
Στην εκπομπή μεταξύ άλλων μιλούν οι: Θεοδόσιος Τάσιος- ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Κωνσταντίνος Λαγός-ιστορικός, Πλάτων Περαρής-ιστορικός ερευνητής.
Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης