Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πως διαμορφώνονται ίδια κεφάλαια και μετοχική σύνθεση στη Τζιρακιάν μετά την αύξηση κεφαλαίου

Πως διαμορφώνονται ίδια κεφάλαια και μετοχική σύνθεση στη Τζιρακιάν μετά την αύξηση κεφαλαίου
Αναλυτικοί πίνακες για το πώς διαμορφώνονται ποσοστά των βασικών μετόχων μετά την μετοχοποίηση υποχρεώσεων, καθαρή θέση και υποχρεώσεις
Από την 30/04/2018 θα αρχίσει η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών των 254.000 νέων κοινών ανωνύμων μετοχών της Τζιρακιάν, που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων ύψους 8,12 εκατ. ευρώ.
Από την ίδια ημερομηνία, 30/04/2018, η τιμή εκκίνησης των μετοχών της Εταιρείας στο Χ.Α. θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε συνδυασμό με την υπ' αριθ. 26 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α. όπως ισχύει.
Το νέο σύνολο των μετοχών θα ανέρχεται στα 1,524 εκατ. μετοχές.



Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο μετά την αύξηση και στις 30/11/2017 τα ίδια κεφάλαια ανέρχονταν στα 7,5 εκατ. ευρώ από αρνητικά κατά 626 χιλ. ευρώ στις 30/6/17 και οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονταν στα 17,8 εκατ. ευρώ από 28,9 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας πλήρως δημοσιεύματα του Bankingnews.gr που έκαναν λόγο για σημαντική αλλαγή του ισολογισμού και η οποία δικαιολογούσε πλήρως το ράλι της μετοχής, αφού η αποτίμηση όταν έγινε η ανακοίνωση της μετοχοποίησης υποχρεώσεων, ανερχόταν σε μερικές χιλιάδες ευρώ.



Η εταιρεία αναφέρει πως η τιμή διάθεσης που πρότεινε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, ήτοι 32 ευρώ εκάστη, μετοχή, είναι ιδιαιτέρως συμφέρουσα για την Εταιρεία, διότι, μεταξύ άλλων, είναι πολλαπλάσια της ονομαστικής αξίας της μετοχής, καθώς και της χρηματιστηριακής της αξίας, γεγονός που καθιστά την ανωτέρω αύξηση το καταλληλότερο μέτρο για την διατήρηση της οικονομικής επάρκειας και ρευστότητας της Εταιρείας.
Συνάγεται ευχερώς, από τον καθορισμό της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών στο ποσό των 32 ευρώ έκαστη, ότι η Εταιρεία επιθυμεί αποκλειστικά και μόνο την προστασία των εταιρικών συμφερόντων και κατ επέκταση των συμφερόντων των μετόχων της, συνθήκη που πληρούται χάρη στην τόσο υψηλή τιμή διάθεσης των νέων μετοχών.
Με την μετοχοποίηση των υποχρεώσεών της κατά τα ως άνω, η Εταιρεία κατορθώνει να μειώσει σημαντικά τις υποχρεώσεις της, χωρίς να χρειαστεί να εκταμιεύσει κάποιο ποσό και χωρίς να επηρεαστεί η ρευστότητά της.
Η λύση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με κεφαλαιοποίηση των υποχρεώσεών της εξυπηρετεί per se το εταιρικό συμφέρον και κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου δικαιολογεί απόλυτα την κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, με τους οποίους η Εταιρεία συνδέεται με ανεπιφύλακτη σχέση εμπιστοσύνης ετών.
Δείτε στους πίνακες πως διαμορφώνονται τα ποσοστά των μετόχων μετά την αύξηση και πως διαμορφώνονται καθαρή θέση και υποχρεώσεις.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης