Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Υποβαθμίζεται σε «Α+» η αξιολόγηση της Coca-Cola – Σταθερό το outlook

tags :
S&P: Υποβαθμίζεται σε «Α+» η αξιολόγηση της Coca-Cola – Σταθερό το outlook
«Χαστούκι» της Standard & Poor’s στην Coca-Cola
Στην υποβάθμιση της αξιολόγησης -από «ΑΑ-» σε «Α+»- για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Coca Cola προχώρησε ο αμερικανικός οίκος Standard & Poor’s, ορίζοντας σε σταθερές τις προοπτικές (outlook).
Η βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα επιβεβαιώθηκε σε «Α-1».
Η S&P επικαλείται την αυξημένη μόχλευση για τον αμερικανικό κολοσσό, με τον λόγο χρέους προς EBITDA να διαμορφώνεται σε 2,6x στις 31 Μαρτίου 2018.
Επισημαίνεται ότι το χρέος της Coca-Cola ανερχόταν σε 48,9 δισεκ. δολάρια στα τέλη του πρώτου τριμήνου.
Στόχος της Coca-Cola είναι να μειώσει τον παραπάνω λόγο σε 2x -2,5x.
Τα κέρδη της Coca-Cola το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, κυρίως χάρη στην υψηλότερη ζήτηση για την Coke Zero Sugar και τις νέες γεύσεις της Diet Coke.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της αμερικανικής εταιρείας αναψυκτικών αυξήθηκαν στα 1,37 δισ. δολ., ή 32 σεντς ανά μετοχή, από 1,18 δισ. δολ., ή 27 σεντς ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα.
Εξαιρουμένων εκτάκτων στοιχείων, η Coca-Cola κέρδισε 47 σεντς ανά μετοχή, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών για 46 σεντς ανά μετοχή.
Την ίδια ώρα, τα έσοδά της υποχώρησαν κατά 16%, στα 7,63 δισ. δολ., ξεπέρασαν, ωστόσο, τις εκτιμήσεις, που έκαναν λόγο για 7,34 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης