Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier: Το υπάρχον σύστημα ισοδυναμίας της EE για τις τράπεζες μπορεί να λειτουργήσει για τη Βρετανία

Barnier: Το υπάρχον σύστημα ισοδυναμίας της EE για τις τράπεζες μπορεί να λειτουργήσει για τη Βρετανία
Το υπάρχον σύστημα της EE για την πρόσβαση στις αγορές ξένων χρηματοπιστωτικών εταιρειών μπορεί να λειτουργήσει μια χαρά για τη Βρετανία μετά το Brexit, δήλωσε ο Michel Barnier
Το υπάρχον σύστημα της EE για την πρόσβαση στις αγορές ξένων χρηματοπιστωτικών εταιρειών μπορεί να λειτουργήσει μια χαρά για τη Βρετανία μετά την αποχώρησή της από το μπλοκ το επόμενο έτος, δήλωσε σήμερα (26/4/2018) ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Michel Barnier.
Αυτό θα μείωνε τις πιθανότητες να πετύχει μια εξατομικευμένη συμφωνία ο χρηματοπιστωτικός τομέας της Βρετανίας, όπως ελπίζει το Λονδίνο.
«Γιατί το καθεστώς ισοδυναμίας, το οποίο λειτουργεί μια χαρά για την αμερικανική βιομηχανία, δεν λειτουργεί για το City;», δήλωσε ο Barnier σε συνέδριο στη Σόφια.
Το λεγόμενο σύστημα ισοδυναμίας βασίζεται στην παροχή από τις Βρυξέλλες πρόσβασης στην ΕΕ για τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων εκτός του μπλοκ, αν το μπλοκ κρίνει ότι οι οικιακοί κανόνες τους είναι αρκετά παρόμοιοι.
Ο Barnier δήλωσε ότι η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ΕΕ δεν θα μπορούσε να διασφαλιστεί εάν ξένες χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις λειτουργούν ελεύθερα στην αγορά της ΕΕ.
Οι στόχοι του μπλοκ σχετικά με τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την προστασία των επενδυτών δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν «αν χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μπορούν να λειτουργούν στην ΕΕ ή να εξυπηρετούν πελάτες στην ΕΕ με εξουσιοδότηση από τις εποπτικές αρχές μιας τρίτης χώρας», δήλωσε ο Barnier.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης