Νέα «καμπάνα» προμηνύεται για τη Wells Fargo στις ΗΠΑ

Νέα «καμπάνα» προμηνύεται για τη Wells Fargo στις ΗΠΑ
Ερευνών συνέχεια για τη Wells Fargo στις ΗΠΑ
Νέα έρευνα κατά της Wells Fargo προτίθενται να ξεκινήσουν οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, με το υπουργείο Εργασίας να «παίρνει τη σκυτάλη» και να βάζει στο στόχαστρο τα συνταξιοδοτικά προγράμματα (401 (k)) της κολοσσιαίας τράπεζας.
Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο εξετάζει το κατά πόσο η Wells Fargo πιέζει τους κατόχους λογαριασμών να αγοράζουν εσωτερικά προγράμματα, αποσκοπώντας στη δημιουργία περισσότερα εσόδων, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές.
Στις 20 Απριλίου 2018, το Γραφείο Προστασίας Χρηματοοικονομικών Καταναλωτών (Consumer Financial Protection Bureau) και το Γραφείο Επιθεωρητή περί Νομισματικών Υποθέσεων (Office of the Comptroller of the Currency), επέβαλαν πρόστιμο ύψους ενός (1) δισεκ. δολαρίων εναντίον της Wells Fargo προχώρησαν, έπειτα από διακανονισμό.
Το πρόστιμο αφορά την αποτυχία του αμερικανικού κολοσσού να συμμορφωθεί με τους νόμους περί εντοπισμού και αποτροπής προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων των εσφαλμένων χρεώσεων προς τους καταναλωτές, κατά το παρελθόν.
Ειδικότερα, πρόκειται για τις περιπτώσεις στις οποίες η τράπεζα «ανάγκαζε» τους πελάτες να αγοράσουν ασφάλειες αυτοκινήτων που δεν χρειάζονταν καν, αλλά και τα περιστατικά άνευ λόγου χρέωσης υψηλότερων επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια.
Η μεγαλύτερη τράπεζα λιανικής των Ηνωμένων Πολιτειών, θα καταβάλει, επίσης, συνολικά 182 εκατ. δολάρια στους πελάτες που επλήγησαν οικονομικά από τις πρακτικές της.
Η Wells Fargo έχει δεχθεί ένα μπαράζ κυρώσεων και κατά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, μετά τη γνωστοποίηση του σκανδάλου αυθαίρετης δημιουργίας λογαριασμών για πελάτες.
Για το εν λόγω σκάνδαλο, η τράπεζα θα πληρώσει συνολικά 6,1 εκατ. δολάρια στους πελάτες της για τους μη εξουσιοδοτημένους λογαριασμούς, από 3,3 εκατ. προηγουμένως, ενώ υποσχέθηκε επίσης να πληρώσει 910.000 δολάρια για 528.000 δυνητικά ακατάλληλες εγγραφές πληρωμών.
Επιπλέον, έχει ήδη προχωρήσει σε διακανονισμό 142 εκατ. δολαρίων με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, τον Ιούλιο 2017.
Πρόσφατα, η Federal Reserve ανάγκασε την τράπεζα να οδηγήσει σε παραίτηση μέλη του διοικητικού της συμβουλίου, μετά από πλήθος καταγγελιών.
Ανάμεσα στους περιορισμούς που τέθηκαν σε εφαρμογή κατά της Wells Fargo είναι και το ότι δεν θα μπορεί να παρουσιάσει αύξηση πάνω από 1,95 τρισεκ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία που διέθετε μέχρι το τέλος του 2017, γεγονός που εκτιμάται ότι θα επιφέρει απώλειες της τάξεως των 300-400 εκατ. δολαρίων μέσα στο 2018, το οποίο αντιπροσωπεύει το 1,5 με 1,9% των κερδών για το 2017.

Άνοδος 6% στα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου 2018

Αύξηση 6% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Wells Fargo, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 5,53 δισεκ. δολ. ή 1,12 δολ. ανά μετοχή, από 5,23 δισεκ. ή 1,03 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.
Τα έσοδα υποχώρησαν στα 21,93 δισεκ. από 22,3 δισεκ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS