Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρεις ή τέσσερις πιθανές ημερομηνίες για τη συνάντησή Trump - Kim Jong un

Τρεις ή τέσσερις πιθανές ημερομηνίες για τη συνάντησή Trump - Kim Jong un
Τρεις ή τέσσερις πιθανές ημερομηνίες για τη συνάντησή Trump - Kim Jong un
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ είπε σήμερα ότι υπάρχουν τρεις ή τέσσερις πιθανές ημερομηνίες για τη συνάντησή του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong un, που προβλέπεται να διεξαχθεί μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, και πως πέντε τόποι είναι υπό εξέταση για την πραγματοποίησή της.
«Πρέπει να λάβουμε μια απόφαση, έχουμε τρεις ή τέσσερις ημερομηνίες», δήλωσε ο Trump στο Fox News, πριν από την ιστορική σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί αύριο ανάμεσα στον ισχυρό άνδρα της Πιονγκγιάνγκ και τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Moun στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει στα δυο την κορεατική χερσόνησο.
Ο Trump πρόσθεσε ότι παραμένει ασαφές αν θα πραγματοποιηθεί η συνάντησή του με τον Kim Jong un.
«Είναι πιθανό να αποχωρήσω γρήγορα -με όλο τον σεβασμό- αλλά... είναι πιθανό να μην γίνει καν η συνάντηση».
«Ποιος ξέρει.
Αλλά αυτό που μπορώ να σας πω τώρα είναι πως θέλουν να συναντηθούν.»
Αναφερόμενος στην πρόσφατη μυστική συνάντηση στην Πιονγκγιάνγκ του επικεφαλής της CIA M. Pompeo, είπε πως δεν είχε σχεδιαστεί εκ των προτέρων.
«Υποτίθεται ότι δεν θα συναντούσε τον Kim Jong un, αλλά τον συνάντησε.
Κανόνισαν όταν ήταν εκεί να πουν ένα γεια», εξήγησε, διευκρινίζοντας ότι οι δύο άνδρες μίλησαν για περισσότερο από μία ώρα, σε μια συνάντηση που ήταν κάτι «παραπάνω από ένα γεια» και πως θέλει να δημοσιοποιήσει τις «φανταστικές» φωτογραφίες από τη συνάντησή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης