Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με οριακή άνοδο έκλεισε το Brent, στα 74,5 δολ. ανά βαρέλι – Στα 68,2 δολ. το αργό

tags :
Με οριακή άνοδο έκλεισε το Brent, στα 74,5 δολ. ανά βαρέλι – Στα 68,2 δολ. το αργό
Νέα άνοδος στις τιμές του «μαύρου χρυσού»
Με οριακή άνοδο της τάξεως του 0,6% έκλεισε σήμερα (26 Απριλίου 2018), στο Λονδίνο, η διαπραγμάτευση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) Ιουνίου 2018 για το πετρέλαιο Brent, στα 74,5 δολάρια ανά βαρέλι, με το επενδυτικό κοινό να αναμένει νέες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν από την Ουάσιγκτον.
Σε ό,τι αφορά στα futures Ιουνίου 2018 για το αργό (σχιστολιθικό, WTI) πετρέλαιο, ενισχύθηκε κατά 0,2% σε ημερήσια βάση, στα 68,2 δολάρια ανά βαρέλι.
Όπως έχει γνωστοποιήσει η αμερικανική κυβέρνηση, η απόφαση για την επιβολή ή μη κυρώσεων κατά του Ιράν, θα έχει ληφθεί έως την 12η Μαΐου 2018.
Εχθές, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον, προκειμένου να πείσει τον Donald Trump να μην αποσυρθεί από τη συμφωνία με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο CNBC ο Ehsan Khoman, της MUFG, οι αγορές πετρελαίου υποτιμούν την επίδραση που θα έχει στις τιμές του πετρελαίου μια κατάρρευση της πυρηνική συμφωνίας του Ιράν και της επιβολής των αμερικανικών κυρώσεων.
«Πιστεύουμε ότι τουλάχιστον 250.000 έως 350.000 βαρέλια ιρανικού πετρελαίου (την ημέρα) θα τεθούν σε κίνδυνο εάν ''επιστρέψουν'' οι κυρώσεις.
Όσον αφορά το upside risk για τις τιμές του πετρελαίου πιστεύουμε πως ο,τιδήποτε πάνω από το 80 δολ. για το brent και πάνω από τα 75 δολ. για το WTI θα μπορούσε να σημειωθεί σταδιακά.
Πιστεύουμε ότι αγορές δεν έχουν προεξοφλήσει πλήρως το μέγεθος και τη σημασία των ιρανικών κυρώσεων.
Οι μεγάλες γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν δεν έχουν θετική επίδραση στις αγορές πετρελαίου», ανέφερε.

Διαβάστε: Goldman Sachs: Το πετρέλαιο εισέρχεται σε «εποχή αυτοσυγκράτησης» καθώς τα κέρδη ανακάμπτουν

Την ίδια στιγμή, τις τιμές στηρίζει η μειωμένη παραγωγή της Βενεζουέλας, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό του Ο.Π.Ε.Κ. στη Λατινική Αμερική, ωθεί επίσης τις τιμές του πετρελαίου υψηλότερα, καθώς δημιουργεί σημαντικό έλλειμμα στην παγκόσμια προσφορά.
Ωστόσο, η νέα αύξηση των αποθεμάτων αργού στις Η.Π.Α. εξακολουθεί να αποτελεί αντίβαρο στην άνοδο του μαύρου χρυσού, αποτρέποντας την επιστροφή των τιμών του σε υψηλά τριών ετών.
Σημειώνεται ότι για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 20 Απριλίου 2018, τα αποθέματα αμερικανικού αργού αυξήθηκαν κατά 2,2 εκατ. βαρέλια, στα 429,74 εκατ. βαρέλια συνολικά.

Διαβάστε: Fitch: Σε προ-πετρελαϊκής κρίσης επίπεδα τα κέρδη των ενεργειακών εταιρειών της Ρωσίας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης