Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η τουρκική αντιπολίτευση σε αναζήτηση ενότητας απέναντι στον Erdogan

Η τουρκική αντιπολίτευση σε αναζήτηση ενότητας απέναντι στον Erdogan
Η τουρκική αντιπολίτευση σε αναζήτηση ενότητας απέναντι στον Erdogan
Αιφνιδιασμένη από την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών από τον T. Erdogan, η τουρκική αντιπολίτευση προσπαθεί να ξεπεράσει τις διαιρέσεις για να παρουσιάσει ενωμένο μέτωπο με την ελπίδα να κόψει τον δρόμο στον ισχυρό άνδρα της χώρας.
Ο Erdogan αιφνιδίασε ανακοινώνοντας την περασμένη εβδομάδα ότι οι βουλευτικές και οι προεδρικές εκλογές, προγραμματισμένες για τον Νοέμβριο 2019, θα επισπευσθούν για τις 24 Ιουνίου 2018.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έδειξαν ψυχραιμία απέναντι στον αιφνιδιασμό διακηρύσσοντας ότι έχουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους για να νικήσουν τον Erdoganκαι το κόμμα του, που έχουν γίνει μηχανή νικητήριων εκλογικών αναμετρήσεων από το 2002.
Για να το καταφέρουν, πληθαίνουν τις συναντήσεις και τις διαβουλεύσεις προσπαθώντας να βρουν τρόπους για να φράξουν τον δρόμο του Erdogan, ο οποίος, εάν κερδίσει, θα διαθέτει τεράστιες εξουσίες, σύμφωνα με την συνταγματική μεταρρύθμιση που εγκρίθηκε με δημοψήφισμα τον Απρίλιο 2016.
Πρέπει να κατεβάσουν κοινό υποψήφιο της αντιπολίτευσης στις προεδικές εκλογές, να ενωθούν στον δεύτερο γύρο πίσω από τον υποψήφιο που θα έχει την καλύτερη επίδοση μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών ή να υποστηρίξουν μία προσωπικότητα εκτός των τάξεών τους που θα είναι ικανή να αντιμετωπίσει τον Erdogan;
Καμία κοινή απόφαση δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής.
Σε μία θεαματική κίνηση αλληλεγγύης, η μεγαλύτερη παράταξη της τουρκικής αντιπολίτευσης, το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP, σοσιαλδημοκρατικό) ανακοίνωσε την Κυριακή ότι δεκαπέντε από τους βουλευτές του εντάχθηκαν στο νέο Καλό Κόμμα (Iyi Parti) για να έχει τους απαιτούμενους 20 βουλευτές ώστε να σχηματίσει κοινοβουλευτική ομάδα και να λάβει μέρος στις εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης