Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Κοτζιά – Cavusoglu στις Βρυξέλλες – ΥΠΕΞ Τουρκίας: Οι δύο Έλληνες δεν θα έχουν ειδικό καθεστώς απέναντι στη Δικαιοσύνη

Συνάντηση Κοτζιά – Cavusoglu στις Βρυξέλλες – ΥΠΕΞ Τουρκίας: Οι δύο Έλληνες δεν θα έχουν ειδικό καθεστώς απέναντι στη Δικαιοσύνη
Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ μετά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
Συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, M. Cavusolgu θα έχει σήμερα Παρασκευή 27/4 στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς στο πλαίσιο της συνόδου των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ.
Τη συνάντηση ζήτησε ο Τούρκος ΥΠΕΞ και θα είναι η πρώτη των δύο υπουργών μετά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε φυλακές της Ανδριανούπολης.
Τα αποτελέσματα της συνάντησης αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ιδίως μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, στην οποία επιτίθεται στον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker για τις δηλώσεις του χθες στην ελληνική Βουλή σχετικά με την ανάγκη να σταματήσει η Τουρκία τις προκλήσεις στο Αιγαίο και στην Κύπρο αλλά και για την τοποθέτηση του περί της ανάγκης να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί.
Συγκεκριμένα, το τουρκικό ΥΠΕΞ αφού υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του Juncker για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις χάνουν την αξιοπιστία τους, επεσήμανε όσον αφορά το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών πως παραβίασαν το νόμο και πως δεν θα έχουν κανένα προνόμιο απέναντι στην Τουρκική Δικαιοσύνη.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δηλώνει έκπληκτο από τη δήλωση Juncker για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, υπογραμμίζοντας ότι «παραβίασαν την τουρκική νομοθεσία και δεν έχουν κανένα ειδικό καθεστώς απέναντι στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη».
«Καταδικάζουμε αυτή την διπροσώπη λογική που όταν θέλει υπενθυμίζει το κράτος δικαίου και άλλες φορές παρεμβαίνει στις δικαστικές διαδικασίες» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ κατά του προέδρου της Κομισιόν, Jean Claude Juncker.
Σημειώνεται πως τα ελληνοτουρκικά και το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών που είχε ο κ.Κοτζιάς με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, J. Stoltenberg.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τις δηλώσεις Juncker
«O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker μιλώντας στην ελληνική Βουλή, αναφερόμενος σε θέματα που αφορούν τη χώρα μας, υπό τον μανδύα της αλληλεγγύης προς τα μέλη της Ένωσης, είδαμε ότι συνεχίζει τη συνήθεια να αποφασίζει με ύφος ειδικού.
Με αυτές τις δηλώσεις τους, που βασίζονται σε απόψεις Κυπρίων και Ελλήνων σχετικά με το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι χάνουν κάθε μέρα που περνάει περισσότερο την αξιοπιστία τους.
Απορρίπτουμε αυτές τις δηλώσεις που στερούνται σοβαρότητας και νομικής βάσης.
Αντιμετωπίσαμε με έκπληξη τη σύσταση του Juncker να αφεθούν οπωσδήποτε ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στη χώρα μας.
Οι Έλληνες στρατιώτες, που παραβίασαν τον τουρκικό νόμο, δεν θα αντιμετωπιστούν προνομιακά ενώπιον της ανεξάρτητης δικαιοσύνης.
Καταδικάζουμε αυτή τη διπροπία που όταν θέλει θυμάται το κράτος δικαίου και όταν τη συμφέρει δεν διστάζει να προβαίνει σε δηλώσεις που έχουν την έννοια της παρέμβασης στη δικαιοσύνη», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης