Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εθνική Τράπεζα: Ο διαγωνισμός για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής θα συνεχιστεί με τους επιλεχθέντες επενδυτές

tags :
Εθνική Τράπεζα: Ο διαγωνισμός για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής θα συνεχιστεί με τους επιλεχθέντες επενδυτές
Το ΤΧΣ ήθελε νέο διαγωνισμό αλλά η Εθνική τελικώς θα συνεχίσει έως 15/6 διαπραγματεύσεις με Κινέζους για την Ασφαλιστική
Να συνεχιστεί η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής με τους εναπομείναντες επιλεχθέντες επενδυτές που προκρίθηκαν στην τελευταία φάση (Μάιος 2017) των δεσμευτικών προσφορών αποφάσισε το Δ.Σ. της τράπεζας σε συνεννόηση με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Όπως αναφέρει η τράπεζα σε σχετική ανακοίνωση κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το επενδυτικό κοινό θα ενημερωθεί περαιτέρω σε περίπτωση επίτευξης οριστικής συμφωνίας σχετικά με την εν λόγω συναλλαγή.

Τι ανέφερε το www.bankingnews.gr από τις 26 Απριλίου 2018

Το ΤΧΣ ήθελε νέο διαγωνισμό αλλά η Εθνική τελικώς θα συνεχίσει έως 15/6 διαπραγματεύσεις με Κινέζους για την Ασφαλιστική

Να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Fosun, την Gonbao και την 3η κινεζική εταιρία για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου της Εθνικής Ασφαλιστικής...αποφάσισε τελικώς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής τράπεζας μετά από μαραθώνια συνεδρίαση στις 25 Απριλίου 2018.
Ουσιαστικά η Εθνική θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Fosun αλλά και την έτερο κινεζικό όμιλο Gongbao και μόνο εάν δεν καταλήξει σε συμφωνία θα προκηρύξει νέα διαγωνιστική διαδικασία.
Να σημειωθεί ότι η προθεσμία διαπραγμάτευσης είναι μέχρι τις 15 Ιουνίου 2018 και εφόσον δεν επιτευχθεί έως εκείνη την ημερομηνία κάποια συμφωνία, τότε το όλο θέμα ξεκινά από το μηδέν με προκήρυξη νέου διαγωνισμού.
Να σημειωθεί ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με ποσοστό 40,36% είχε εισηγηθεί την προκήρυξη νέου διαγωνισμού.
Μετά το ναυάγιο των συνομιλιών με την Calamos – EXIN είχε καλλιεργηθεί προσωρινά η προσδοκία ότι η κινεζική Fosun θα επανερχόταν στη διεκδίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής και θα επέρχετο με γρήγορες διαδικασίες συμφωνία.  
Οι Κινέζοι όμως μπορεί να παραμένουν στην διαγωνιστική διαδικασία αλλά δεν είναι σαφές τι θα συμβεί στο τέλος καθώς ο πήχης του τιμήματος έχει μειωθεί....ενώ δεν είναι βέβαιο τελικώς εάν η Εθνική θέλει να χρονοτριβήσει.
Πρακτικά η Εθνική πιέζεται να την πουλήσει την Ασφαλιστική από το πλάνο αναδιάρθρωσης....αλλά όσο παραμένει στην Εθνική πολλά σενάρια είναι ανοικτά.
Ταυτόχρονα και ο αμερικανικός παράγοντας δεν διάκειται θετικά ώστε οι Κινέζοι να αποκτήσουν την Εθνική Ασφαλιστική.
Επίσης, μεταξύ άλλων το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε και μια εθελουσία έξοδο 500 εργαζομένων.

Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου Υπαλλήλων Α.Ε.Ε.Γ.Α. «Η ΕΘΝΙΚΗ»: Ακόμα ένα επεισόδιο στο ξεπούλημα της Εθνικής Ασφαλιστικής

Με το σημερινό δελτίο τύπου που αναρτήθηκε προ ολίγου, η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει τη συνέχεια του διαγωνισμού για την πώληση του 75% της Εταιρίας μας με τους «εναπομείναντες» επιλεχθέντες επενδυτές, που προκρίθηκαν στην τελευταία φάση του διαγωνισμού. Επιλέγει να μην αναφερθεί ονομαστικά στο ποιοι ακριβώς είναι οι εν λόγω επενδυτές, και συνεχίζει να εφαρμόζει την τακτική της αδιαφάνειας στις διαδικασίες που εξελίσσονται, ενώ έχει ήδη δεχτεί αυστηρή κριτική για αυτήν ακριβώς την τακτική από όλους όσους εμπλέκονται στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής αλλά και από το σύνολο του ελληνικού λαού, που έχει ανακεφαλαιοποιήσει την τράπεζα.
Πρέπει τουλάχιστον να αντιμετωπίσει με περισσότερη σοβαρότητα την Εθνική Ασφαλιστική, να αλλάξει τον σχεδιασμό για την πώληση και φυσικά ακόμα κι αν επιμένει (λανθασμένα) σε αυτήν, σε καμία περίπτωση να μην συζητήσει καν τίμημα χαμηλότερο ή ίσο αυτού που είχε δοθεί από τον προηγούμενο προτιμητέο επενδυτή, δεδομένου ότι υπάρχουν πλέον ενσωματωμένες κρυφές υπεραξίες από την ανταλλαγή ομολόγων ελληνικού δημοσίου, που αποδίδουν προστιθέμενη αξία πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ στην Εταιρία μας.
Εξάλλου, η διαδικασία του διαγωνισμού για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, από τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα στην πράξη, φαίνεται ότι δεν θα επιτευχθεί και πάλι και η επιμονή για την συνέχισή της δεν μπορεί παρά να αποτελεί - ξεκάθαρα πλέον - απόδειξη για την ανικανότητα των διοικούντων της ΕΤΕ αλλά και την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και συμφερόντων που δεν συνάδουν με την ανάπτυξη της Εταιρίας μας, αλλά μάλλον στο αντίθετο προσβλέπουν.
Σε αυτές τις σκοπιμότητες θα μας βρουν απέναντι και θα αποδειχθεί για ακόμα μια φορά ότι η Εθνική Ασφαλιστική είναι και θα παραμείνει η μεγαλύτερη ελληνική ασφαλιστική εταιρία.
Η Εταιρία μας πρέπει να παραμείνει Ελληνική και εμείς ως Εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής θα χρησιμοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο μέσο προς αυτή την κατεύθυνση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Α.Ε.Ε.Γ.Α. «Η ΕΘΝΙΚΗ»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης