Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Ο Juncker επιβεβαίωσε την καθαρή έξοδο της Ελλάδας στις 20/8 - Στην ίδια γραμμή ο Τσακαλώτος

Τζανακόπουλος: Ο Juncker επιβεβαίωσε την καθαρή έξοδο της Ελλάδας στις 20/8 - Στην ίδια γραμμή ο Τσακαλώτος
Δεν υπάρχει καμία διαφορετική οπτική στο εσωτερικό της κυβέρνησης είπε ο κ.Τζανακόπουλος για τις δηλώσεις Τσακαλώτου
Την θέση ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker επιβεβαίωσε την καθαρή έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια στις 20 Αυγούστου διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος σχετικά με τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου στους Financial Times περί εποπτείας από την τρόικα, τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία διαφορετική οπτική στο εσωτερικό της κυβέρνησης.
««Νομίζω ότι είναι κοινή ομολογία ότι η χθεσινή επίσκεψη Juncker ήταν επιτυχής και απολύτως θετική.
Εξέπεμψε μηνύματα σημαντικά και θετικά για τη χώρα μας καθώς επιβεβαίωσε αυτό που τόσο καιρό συζητάμε.
Δηλαδή ότι τον Αύγουστο του 2018 ξεκινά μια νέα σελίδα για την ελληνική οικονομία και για την Ελλάδα γενικότερα.
Επανερχόμαστε στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, επανερχόμαστε στους κανόνες που ισχύουν για όλα τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, ολοκληρώνεται το πρόγραμμα και έχουμε καθαρή έξοδο από την διαδικασία των μνημονίων που τόσο πολύ ταλαιπωρεί σε την Ελλάδα» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Τζανακόπουλος.
Αναφερόμενος στο σημερινό Eurogroup ο κ.Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι «σήμερα θα γίνει μία προκαταρκτική συζήτηση και κυρίως θα συζητηθεί το αναπτυξιακό σχέδιο».
«Από εκεί και πέρα θα γίνουν διερευνητικές συζητήσεις, για το ζήτημα του χρέους, για το ζήτημα της μετα-προγραμματικής εποπτείας αλλά και για την διαδικασία εξόδου καθώς και για τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης.
Η κυβέρνηση επιθυμεί η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος σχετικά με τις δηλώσεις Τσακαλώτου, τόνισε ότι δεν υπάρχει διαφορετική οπτική στο εσωτερικό της κυβέρνησης.
«Διάβασα μια σειρά από αναλύσεις, οι οποίες θα έλεγα ότι είναι μάλλον άστοχες γιατί ο κ. Τσακαλώτος στο σχόλιό του στους Financial Times, σε καμία περίπτωση δεν μίλησε για μη καθαρή έξοδο.
Επανέλαβε πως μετά τη λήξη του προγράμματος θα ισχύσει στην Ελλάδα ό,τι και στις υπόλοιπες χώρες που εξήλθαν από προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή ενημέρωση στο eurogroup για την πορεία των οικονομικών.
Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει αξιολόγηση όπως την ξέραμε οκτώ χρόνια, δεν υπάρχει διαδικασία εκταμιεύσεων» τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος, αναφέροντας πως «μετά τον Αύγουστο του 2018 η ελληνική κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις πολιτικές της δεσμεύσεις με βάση το χρονοδιάγραμμα που θα αποφασίσουμε και θα καθορίζεται από τους όρους της εξόδου της χώρας από το μνημονιακό πρόγραμμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης