Τελευταία Νέα
Οικονομία

Centeno: Ενισχυμένη η εποπτεία της Ελλάδας μετά το πρόγραμμα - Οι Θεσμοί επιστρέφουν στην Αθήνα στις 14/5

Centeno: Ενισχυμένη η εποπτεία της Ελλάδας μετά το πρόγραμμα  - Οι Θεσμοί επιστρέφουν στην Αθήνα στις 14/5
Ο επικεφαλής του Eurogroup, Mario Centeno, δήλωσε ότι οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος θα ληφθούν μετά το τέλος του προγράμματος
Τα σενάρια περί ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδας ακόμα και μετά τη λήξη του ελληνικού προγράμματος επιβεβαίωση ο επικεφαλής του Eurogroup, Mario Centeno, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Σόφια.
«Οι Θεσμοί επιστρέφουν στην Αθήνα στις 14 Μαΐου» δήλωσε και πρόσθεσε ότι η Κομισιόν πρότεινε πλαίσιο ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, που αποδέχθηκε το Eurogroup.
Επίσης, ο Centeno δήλωσε ότι οι Θεσμοί παρείχαν μια εικόνα για την πορεία της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα που θα συζητηθούν κατά το επόμενο διάστημα.
«Μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει να λυθούν τα ζητήματα για τις μεταρρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ επεσήμανε «υπό την προϋπόθεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, τον Ιούνιο θα αποφασίσουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να διευκολύνουν την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα αυτόν τον Αύγουστο».
Τέλος ο επικεφαλής του Eurogroup είπε ότι «πρόθεση της Ελλάδας είναι να μην ζητήσει πιστωτική γραμμή», πρόσθεσε ότι ο κ. Τσακαλώτος παρουσίασε το σχέδιο ανάπτυξης αλλά και ότι η δημοσιονομική πρόοδος της Ελλάδας είναι ενθαρρυντική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης