Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εταιρικά και macro στο επίκεντρο

Ήπια κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εταιρικά και macro στο επίκεντρο
Με ήπια κέρδη έκλεισαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε μακροοικονομικά στοιχεία και εταιρικά αποτελέσματα
Με ήπια κέρδη έκλεισαν σήμερα (27/4/2018) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε μακροοικονομικά στοιχεία και εταιρικά αποτελέσματα, καθώς μετριάζονται οι αποδόσεις στα ομόλογα των ΗΠΑ.
Οι αγορές έλαβαν ειδικότερα στήριξη από τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα των ισπανικών τραπεζών και από τα κέρδη στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,23% υψηλότερα, στις 384,64 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να τερματίζουν σε θετικό έδαφος.
Σε εβδομαδιαία βάση, ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,7%, καταγράφοντας κέρδη για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,64% στις 12.580,87 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε άνοδο 1,09% στις 7.502,21 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,54% υψηλότερα στις 5.483,19 μονάδες.


Άνοδο 2,2% σημείωσε η μετοχή της BBVA, καθώς τα αποτελέσματά της για το α’ τρίμηνο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ η μετοχή της CaixaBank σημείωσε κέρδη 1,8%, μετά το «άλμα» 75% που εμφάνισαν τα κέρδη της ισπανικής τράπεζας για το α’ τρίμηνο 2018.
Η μετοχή της Electrolux σημείωσε «βουτιά» άνω του 11%, καθώς η εταιρεία ανέφερε μια σημαντική πτώση 46% στα καθαρά της για το πρώτο τρίμηνο του 2018, σε 551 εκατ. σουηδικές κορώνες (περίπου 64 εκατ. δολ.), εξαιτίας του κόστους της αναδιάρθρωσης, των συναλλαγματικών ισοτιμιών και της αύξησης του κόστους των υλικών.
Οι τραπεζικές μετοχές υποχώρησαν κατά 0,2%, με τη μετοχή της RBS να καταγράφουν απώλειες σχεδόν 1,5%, παρά τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματά της για το α’ τρίμηνο του 2018, στον απόηχο δημοσιευμάτων που ανέφεραν ότι η σκωτσέζικη τράπεζα αναμένει ένα πρόστιμο πολλών δισεκατομμυρίων από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, με τους βραδύτερους ρυθμούς των τελευταίων πέντε ετών αναπτύχθηκε η οικονομία της Βρετανίας στο πρώτο τρίμηνο του 2018, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την πιθανότητα η Bank of England να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων κατά την επόμενη συνεδρίαση.
Ειδικότερα, το βρετανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε μόλις κατά 0,1% στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, γεγονός που αποτελεί την ασθενέστερη άνοδο από το τέταρτο τρίμηνο του 2012.
Παράλληλα, τα στοιχεία ήταν κατώτερα σε σύγκριση με την ανάπτυξη 0,3% που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ συνιστούν σημαντική επιβράδυνση σε σχέση με το 0,4% του τελευταίου τριμήνου του 2017.
Στη Γαλλία, σημαντική επιβράδυνση κατέγραψε η ανάπτυξη της οικονομίας στο πρώτο τρίμηνο του 2018, εγείροντας ερωτήματα αναφορικά με τη μακροπρόθεσμη δυναμική της ανάκαμψης στην Ευρωζώνη.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε μόλις κατά 0,3% στους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, ενώ το 2017 βρισκόταν σταθερά πάνω από το 0,5%, γεγονός που σημαίνει ότι η γαλλική οικονομία κατέγραψε τους βραδύτερους ρυθμούς ανάπτυξης από το τρίτο τρίμηνο του 2016.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης