Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπυράκη (ΝΔ): Ο Τσίπρας φοβάται τις εκλογές - Η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτυπωθεί όταν η χώρα επανέλθει στην κανονικότητα

Σπυράκη (ΝΔ): Ο Τσίπρας φοβάται τις εκλογές - Η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτυπωθεί όταν η χώρα επανέλθει στην κανονικότητα
O κ. Μητσοτάκης θα δημιουργήσει μια κυβέρνηση στελεχωμένη με πρόσωπα που έχουν ένσημα στην αγορά, τόνισε η Μ. Σπυράκη
«Η πραγματική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτυπωθεί όταν η χώρα επανέλθει στην κανονικότητα, έπειτα από την εκλογή μιας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη», τονίζει η  εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, εκτιμώντας ότι «ο Τσίπρας φοβάται τις εκλογές».
Ειδικότερα, η κ. Σπυράκη σε συνέντευξή της στα «Νέα», αφού σημειώνει ότι «την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης δεν την έχει μόνο η Νέα Δημοκρατία», αλλά «το λένε κυρίως οι πολίτες, που βιώνουν τα αποτελέσματα της καταστροφικής πολιτικής αυτής της κυβέρνησης», υπογραμμίζει ότι «η πραγματική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτυπωθεί όταν η χώρα επανέλθει στην κανονικότητα, έπειτα από την εκλογή μιας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Τότε που οι πολλοί θα μπορούμε να εργαζόμαστε και να ελπίζουμε με στέρεη πορεία ανάπτυξης και προοπτική.
Τότε είναι που θα δείτε και το ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που καβάλησε το κύμα της οργής και της αγανάκτησης, που διακρίθηκε στην αντίδραση αλλά πάτωσε στη δράση, να καταγράφει εκλογικά την πραγματική του επιρροή.
Γι’ αυτό και ο κ. Τσιπρας φοβάται τις εκλογές!».
Σε ερώτηση περί προσπαθειών της ΝΔ να συγκροτήσει αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, απαντά ότι «το αποκαλούμενο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο δεν είναι αποτέλεσμα συνεννόησης των πολιτών δυνάμεων.
Είναι αντανάκλαση της εικόνας μιας απαξιωμένης κυβέρνησης στα μάτια των Ελλήνων».
Τονίζει δε, πως «το μήνυμα που εκπέμπει συνεχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη μας , είναι ένα μήνυμα ελπίδας και προοπτικής για μια διαφορετική Ελλάδα, της αξιοκρατίας, της αριστείας, της εξωστρέφειας και της συνεργασίας.
Μακάρι αύριο ως κυβέρνηση, να αντιμετωπίσουμε μια αντιπολίτευση, που θα εκφέρει έναν αντίστοιχα πολιτισμένο και δομημένο πολιτικό λόγο - ακόμη κι αν διαφωνούμε ιδεολογικά».
Σε ό,τι αφορά την ανανέωση στη ΝΔ, σημειώνει πως  «έχει ενδιαφέρον να δείτε τους ανθρώπους που είναι δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκείνους που προέκυψαν μέσα από σοβαρές διαδικασίες αξιολόγησης», αναφέροντας ως παράδειγμα τον διευθυντή του γραφείου του Προέδρου, Στ. Πέτσα, ενώ προσθέτει ότι «ο Προέδρος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο Μητρώο Στελεχών: άνθρωποι πετυχημένοι, από το χώρο των επιστημών, των επιχειρήσεων, από την ακαδημαϊκή κοινότητα, ακόμη και Έλληνες τους εξωτερικού, έχουν συστρατευθεί σε αυτό τον αγώνα».
«Να είστε σίγουροι ότι ο κ. Μητσοτάκης, που έχει δοκιμασμένα κριτήρια αξιολόγησης, θα δημιουργήσει μια κυβέρνηση στελεχωμένη με πρόσωπα που έχουν ένσημα στην αγορά , ευαισθησία και αποδοχή από την κοινωνία», τονίζει η ίδια χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση για το εάν φοβάται η ΝΔ τη δημιουργία εθνικιστικού κόμματος τύπου Λέγκα του Βορρά από τη Μακεδονία, η κ. Σπυράκη απάντησε αρνητικά.
Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο κόσμος της Μακεδονίας και της Θράκης έχει επίγνωση της πατριωτικής στάσης του κόμματος σε όλα τα εθνικά θέματα και στο Μακεδονικό.
 Η θέση μας ήταν ξεκάθαρη εξ’ αρχής : Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε απάλειψη όλων των αλυτρωτικών αναφορών στο Σύνταγμα ως προϋπόθεση για να ξεκινήσει η συζήτηση για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις χρήσεις (erga omnes).
Εμείς δεν λαϊκίζουμε ούτε στα θέματα της οικονομίας, ούτε στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής».
«Όχι, δεν υπάρχει κανένας φόβος για δημιουργία εθνικιστικού ή άλλου κόμματος διότι η Νέα Δημοκρατία είναι πανίσχυρη στη Βόρεια Ελλάδα», απάντησε ξεκάθαρα και σημείωσε πως «οι πολίτες δεν εμπιστεύονται πλέον “υπερπατριώτες” όποια στολή και να φορέσουν» και ότι «η εξωτερική πολιτική σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο, χρειάζεται στιβαρή φωνή , όραμα, σχέδιο και συμμαχίες.
 Λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά , κυρίως γιατί ερασιτεχνισμοί και ελαφρότητας μπορεί να προκαλέσουν εθνική ζημιά»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης