Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Με όρους προσωπικής ρεβάνς ή και εκδίκησης- Μελαγχολικά συμπεράσματα...

tags :
Με όρους προσωπικής ρεβάνς ή και εκδίκησης- Μελαγχολικά συμπεράσματα...
Τι φοβήθηκαν, όσοι ματαίωσαν την  εκδήλωση;
Με όρους προσωπικής ρεβάνς ή και εκδίκησης- Μελαγχολικά συμπεράσματα...

Η εμφαντική επιβεβαίωση, δια γραφίδας Μανόλη Κοττάκη, στην  έγκριτη ΕΣΤΙΑ, του παρασκηνίου, σχετικά με τη ματαίωση της παρουσίας -και ομιλίας- του προέδρου της Κομισιόν, σε εκδήλωση του ομώνυμου Ιδρύματος, προς τιμήν του Κωνσταντίνου Καραμανλή  με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 ετών από το θάνατο του, προκαλεί, μελαγχολικά συμπεράσματα, για τον τρόπο, πια, που αντιλαμβάνεται την πολιτική αντιπαράθεση, η σημερινή ηγεσία της ΝΔ.
  • Καθίσταται πια φανερό, πως στο ηγετικό επιτελείο της Πειραιώς έχει επικρατήσει η αντίληψη που, σε μεγάλο βαθμό, υποβάλλουν «εξωσχολικοί» σύμβουλοι, που, για τους δικούς τους λόγους και σε σχέση με δικές του ψυχικές «μαύρες τρύπες», αντιλαμβάνονται την, εύλογη, πολιτική κριτική ή αντιδικία προς την κυβέρνηση, με όρους προσωπικής ρεβάνς ή και εκδίκησης.
Ακόμη και αν δεχθούμε ότι η αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ ενείχε υπερβολές ή και ακρότητες, αυτό που προσδιορίζει  σήμερα, τον  τρόπο πολιτεύεσθαι, της ηγετικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι δύσκολο να ερμηνευτεί με πολιτικούς όρους.
  • Να υπενθυμίσουμε δε, σε όσους απευθύνουν ανάλογες κατηγορίες, προς τον πρωθυπουργό, ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε αποδεχθεί πρόσκληση και είχε παραστεί, αλλά και μιλήσει, σε εκδήλωση που, κατά σύμπτωση, είχε πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής, προς τιμήν του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
  • Επαναλαμβάνουμε, για να γίνει κατανοητό, ότι είχε μιλήσει, πλέκοντας το εγκώμιο του ιστορικού ηγέτη της συντηρητικής παράταξης.
  • Η παρουσία του δε εκείνη, όπως και  το περιεχόμενο της  ομιλίας του, είχε ερμηνευθεί, ακόμη και από τα στελέχη της συντηρητικής παράταξης, όπως και του Ιδρύματος, ως απόδοση φόρου τιμής, στον ιστορικό ηγέτη της κεντροδεξιάς παράταξης.
Όπως, λοιπόν, επισημαίνει και ο συνάδελφος Μανόλης Κοττάκης, τι φοβήθηκαν, όσοι ματαίωσαν την  εκδήλωση, από το φόβο της παρουσίας του πρωθυπουργού. Ότι θα «μόλυνε» το χώρο τους, η παρουσία ενός «εχθρού»;
  • Η, όπως επισημαίνει ο συνάδελφος, που δεν έχει κρύψει ποτέ την ιδεολογική του ταύτιση με την Κεντροδεξιά παράταξη, μια τέτοια παρουσία, από μόνη της, θα συνιστούσε απόδοση φόρου τιμής, από έναν αντίπαλο;
  • Η, μήπως, η παρουσία του Κώστα Καραμανλή, πριν κάμποσα χρόνια, ως πρωθυπουργού, σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, προς τιμήν του Ανδρέα Παπανδρέου, προκάλεσε αλλοίωση της ιδεολογικής ταυτότητας της ΝΔ;
  • Μάλλον «πόντους» προσέθεσε στην παράταξη, που φάνηκε να αντιμετωπίζει με γενναιοψυχία τον ιστορικό της αντίπαλο. Αλλά, μάλλον  ματαιοπονούμε, που θα έλεγε και ο  συνάδελφος…
Κατηγορία

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

http://www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης