Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Κατάργηση των νόμων Βορίδη - Χρυσοχοίδη που ποινικοποίησαν την αποφυγή πληρωμής διοδίων

Σπίρτζης: Κατάργηση των νόμων Βορίδη - Χρυσοχοίδη που ποινικοποίησαν την αποφυγή πληρωμής διοδίων
Επανέλαβε  ότι δεν θα τοποθετηθούν νέα διόδια στη Βόρεια Αττική
Για κατάργηση των νόμων Βορίδη - Χρυσοχοίδη, που ποινικοποίησαν την αποφυγή πληρωμής διοδίων οδηγώντας πολύ κόσμο στα δικαστήρια, έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζης, μιλώντας σε εκδήλωση κατοίκων του Δήμου Ωρωπού.
Μάλιστα, ανέφερε ότι βρεθεί λύση πολύ σύντομα με τους παραχωρησιούχους της Νέας Οδού για το πάγωμα των προστίμων που έχουν καταλογιστεί και έχουν αποσταλεί σε πολίτες της περιοχής για την αποφυγή πληρωμής διοδίων στο παρελθόν, ενώ ανακοίνωσε ότι οι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού και της ευρύτερης περιοχής τους επόμενους μήνες, μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής καταγραφής των αυτοκινήτων τους, θα απαλλαγούν από την πληρωμή των πλευρικών διοδίων και θα υπάρξει διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους όταν εφαρμοστεί το νέο ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων να πληρώνουν ένα πολύ μικρό ποσό περίπου 20-30 λεπτών για τη διαδρομή από τη Μεταμόρφωση μέχρι τα όρια του Δήμου.
Επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι δεν θα τοποθετηθούν νέα διόδια στη Βόρεια Αττική, ούτε πλευρικά ούτε μετωπικά, καθώς «υπάρχει συμφωνία με τον παραχωρησιούχο».
Ο ίδιος εξήγησε στους κατοίκους της περιοχής ότι είναι δύσκολο να καταργηθούν τα διόδια διότι είναι βαριές οι ρήτρες των συμβάσεων παραχώρησης και το κράτος θα επιβαρυνθεί με τεράστια ποσά που φτάνουν τα 15-20 εκατ. ευρώ για όλη την Ελλάδα.
Υπογράμμισε δε, πως «εμείς παραμένουμε πάντα δίπλα στην κοινωνία και στο κίνημα.
Δεν θα επιτρέψουμε στο κίνημα "του πληρώνω περισσότερα" του Κυριάκου Μητσοτάκη να επανέλθει», ενώ ευχήθηκε «περαστικά στη ΝΔ και όσους τη στηρίζουν.
Η θλίψη τους είναι μεγάλη γιατί τον Αύγουστο βγαίνουμε από τα μνημόνια και δεν θα έχουν άλλοθι τα μνημόνια για να εφαρμόζουν τα σχέδια τους».
Όπως είπε, ο υπουργός, «η κυβέρνηση Τσίπρα θα έχει μια ακόμη τετραετία μπροστά της» και θα κάνει πολλά από όσα έχει υποσχεθεί, αλλά «όπως έχει πει κι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να αφήσουμε να ξαναγυρίσει η χώρα στο κακό της παρελθόν. Αυτά να τα ξεχάσουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης