Τελευταία Νέα
Οικονομία

Λιάκος (υφ. παρά τω πρωθυπουργώ): Βιώσιμη λύση για το χρέος που δεν θα θέτει σε κίνδυνο τη δυναμική της οικονομίας

Λιάκος (υφ. παρά τω πρωθυπουργώ): Βιώσιμη λύση για το χρέος που δεν θα θέτει σε κίνδυνο τη δυναμική της οικονομίας
«Θα διατηρήσουμε τη δημοσιονομική ισορροπία που κατακτήσαμε με τόσους κόπους και θα συνεχίσουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμιστικές τομές», αναφέρει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ
Βασικός στόχος της κυβέρνησης παραμένει μία «βιώσιμη μακροπρόθεσμη λύση για το χρέος που δεν θα θέτει σε κίνδυνο τη δυναμική της οικονομίας μας», σημειώνει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.
«Θα διατηρήσουμε τη δημοσιονομική ισορροπία που κατακτήσαμε με τόσους κόπους και θα συνεχίσουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμιστικές τομές για τον τόπο» αναφέρει ο κ. Λιάκος και εξηγεί ότι στο πλαίσιο αυτό «αν οι ρυθμοί μεγέθυνσης δεν είναι οι επιθυμητοί, θα πρέπει να ενεργοποιείται μια ρήτρα χρέους-ανάπτυξης για να διορθώνει τη μεταξύ τους ισορροπία».
«Ο στόχος ολοκλήρωσης της αξιολόγησης εντός του Ιουνίου παραμένει σταθερός», συνεχίζει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και υπογραμμίζει ότι «η τρέχουσα αξιολόγηση μπορεί να είναι η τέταρτη στη σειρά αλλά, το βασικότερο, είναι η τελευταία του προγράμματος.
Ως εκ τούτου θα πρέπει η συνολική δουλειά να έχει γίνει στην ώρα της».
«Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις και αυτό το γνωρίζουν όλα τα μέλη της κυβέρνησης», τονίζει.
Απαντώντας σε ερώτηση για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών εντός του 2019 υποστηρίζει ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι η χρήση των δημοσιονομικών περιθωρίων να γίνει με τρόπο στοχευμένο, τόσο για τη μείωση των φορολογικών βαρών όσο και για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης