Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μέτωπο» απέναντι στον Trump - Merkel, Macron και May υπεραμύνονται της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν

«Μέτωπο» απέναντι στον Trump - Merkel, Macron και May υπεραμύνονται της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν
Η May είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο, Emmanuel Macron και τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel και συμφώνησαν ότι η συμφωνία αυτή θα πρέπει να διευρυνθεί
Τη δέσμευσή τους στη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν επανέλαβαν σήμερα (29/4/2018) οι ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας.
Διαπιστώνουν, πως είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτραπεί από την απόκτηση πυρηνικών όπλων η Τεχεράνη τόνισε σε δήλωσή της η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May.
Η May είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο, Emmanuel Macron και τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel και συμφώνησαν ότι η συμφωνία αυτή θα πρέπει να διευρυνθεί για να καλύψει και άλλους τομείς, όπως τους βαλλιστικούς  πυραύλους  και την «αποσταθεροποιητική δραστηριότητα» του Ιράν.
Οι τρεις ηγέτες δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά και με τις ΗΠΑ για το πώς θα αντιμετωπίσουν το φάσμα των προκλήσεων που θέτει το Ιράν - συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να καλύψουν μια νέα συμφωνία, αναφέρει η βρετανική δήλωση.
Να σημειωθεί ότι, τον Μάιο του 2018 ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump  έχει δηλώσει πως θα αποφασίσει σχετικά με την επαναφορά των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν.
Ο Trump έχει επικρίνει επανειλημμένα  τη διεθνή συμφωνία του 2015, η οποία προβλέπει την άμβλυνση των δυτικών κυρώσεων σε αντάλλαγμα για το «πάγωμα» του πυρηνικού προγράμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης