Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo (Αμερικανός ΥΠΕΞ): Η Βόρεια Κορέα πρέπει να μείνει πιστή στις δεσμεύσεις της για αποπυρηνικοποίηση της χώρας

Pompeo (Αμερικανός ΥΠΕΞ): Η Βόρεια Κορέα πρέπει να μείνει πιστή στις δεσμεύσεις της για αποπυρηνικοποίηση της χώρας
ο αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε πως οι προηγούμενες δεσμεύσεις της Βόρειας Κορέας αποδείχθηκαν ψευδείς ή ανάξιες και η Πιονγ Γιάνγκ δεν ήταν σε θέση να τις τηρήσει
Προειδοποίηση προς τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un, να μην πάρει πίσω τις υποσχέσεις του για διακοπή του πυρηνικού του προγράμματος έστειλε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo .
Σε μια συνέντευξη του ο αμερικανός ΥΠΕΞ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «στη συνάντηση με τον πρόεδρο Trump ο Un θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεκριμένος στην υπόσχεσή του για διακοπή του προγράμματος».
«Χρησιμοποιούμε με πολύ μεγάλη προσοχή τη λέξη «μη αναστρέψιμη απόφαση», ανέφερε ο Pompeo στο ABC News. «Θα απαιτήσουμε αυτά τα βήματα που θα καταδείξουν ότι η αποπυρηνικοποίηση της Βορείου Κορέας θα επιτευχθεί» τόνισε.
Οι δηλώσεις Pompeo αναφέρονται στη Σύνοδο Κορυφής του επόμενου μήνα μεταξύ του ηγέτη της Βόρειας Κορέας και του αμερικανού προέδρου.
Ο Pompeo, πρώην διευθυντής της CIA, ορκίστηκε την περασμένη Πέμπτη (26/4) υπουργός εξωτερικών ενώ η συνάντησή του με τον βορειοκορεάτη ηγέτη, την οποία χαρακτήρισε «παραγωγική» ήταν η πρώτη του σε αυτό το πόστο.
Ο Kim από την πλευρά του δήλωσε έτοιμος να συζητήσει με τον πρόεδρο Trump το θέμα των πυρηνικών ενώ θα παρουσιάσει κι έναν χάρτη που «θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο» όπως είπε.
.Ωστόσο, ο αμερικανός ΥΠΕΞ επέμεινε στη δέσμευση καθώς όπως είπε «οι προηγούμενες δεσμεύσεις της Βόρειας Κορέας αποδείχθηκαν ψευδείς ή ανάξιες και η Πιονγ Γιάνγκ δεν ήταν σε θέση να τις τηρήσει».
«Και οι δύο χώρες θα πρέπει να κάνουν περισσότερες πράξεις από λόγια», δήλωσε ο Pompeo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης