Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος και Σ. Αραβία αναβαθμίζουν τη συνεργασία τους σε εμπορικό, επιχειρηματικό και οικονομικό επίπεδο

Κύπρος και Σ. Αραβία αναβαθμίζουν τη συνεργασία τους σε εμπορικό, επιχειρηματικό και οικονομικό επίπεδο
Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη σύσφιγξη των σχέσεων των φίλων χωρών της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου με την ΕΕ 
Κύπρος και Σαουδική Αραβία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προχωρήσουν σε μια σειρά διμερών συμφωνιών και δράσεων σε εμπορικό επιχειρηματικό και οικονομικό επίπεδο.
Αυτό συμφώνησαν σήμερα (29/4) οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών στη συνάντησή τους στο Ριάντ.
Ο Adel al-Jubeir και ο Νίκος Χριστοδουλίδης συμφώνησαν για τις δυνατότητες και προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών σχέσεων και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το αμέσως επόμενο διάστημα θα προωθηθεί αριθμός συμφωνιών, διμερών συνεργασιών και κοινών δράσεων.
Επίσης, εκφράστηκε η κοινή προσέγγιση ότι η λειτουργία Διπλωματικής Αποστολής της Σαουδικής Αραβίας στην Κύπρο το αμέσως επόμενο διάστημα θα συμβάλει τα μέγιστα στην εκπλήρωση των πιο πάνω στόχων.
O κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τον ομόλογό του για το Κυπριακό και τις προσπάθειες, που καταβάλλει η κυπριακή κυβέρνηση για επανέναρξη των συνομιλιών στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, καθώς επίσης και για τις ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν επίσης περιφερειακά θέματα και αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στην περιοχή.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκε ικανοποίηση για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων της Σαουδικής Αραβίας με την ΕΕ οι οποίες με τη σειρά τους αναμένεται να συμβάλουν στην υλοποίηση του "Saudi Vision 2030".
Στις συνομιλίες επισημάνθηκε ακόμη ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, υπό την ιδιότητα του κράτους μέλους της ΕΕ, μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη σύσφιγξη των σχέσεων των φίλων χωρών της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου με την ΕΕ για προαγωγή της ειρήνης, της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή.
Τέλος, ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών αποδέχθηκε πρόσκληση για να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο το αμέσως επόμενο διάστημα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης