Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Την παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών ζητούν 200 Βρετανοί βουλευτές - Προωθούσε καταναγκαστικές απελάσεις

Guardian: Την παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών ζητούν 200 Βρετανοί βουλευτές - Προωθούσε καταναγκαστικές απελάσεις
Η κυβέρνηση ζήτησε συγγνώμη για το φιάσκο και υποσχέθηκε υπηκοότητα και αποζημίωση σε όσους απειλήθηκαν με βίαιες απελάσεις 
Την παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών της Βρετανίας Amber Rudd ζητούν με επιστολή τους προς την Theresa May περισσότεροι από 200 βρετανοί βουλευτές κυρίως της αντιπολίτευσης.
Οι πιέσεις για την παραίτηση της υπουργού έγιναν πιο ασφυκτικές μετά τη δημοσίευση από το βρετανικό Guardian επιστολή της Rudd προς την πρωθυπουργό Theresa May τον περασμένο χρόνο, όπου την ενημέρωνε για την εφαρμογή ενός «φιλόδοξου και πραγματοποιήσιμου στόχου για την αύξηση της καταναγκαστικής απέλασης των μεταναστών».
Εκπρόσωπος του υπουργείου υποστήριξε πως πρόκειται για μια φιλοδοξία και όχι στόχο της κυβέρνησης ή της υπουργού.
Το ζήτημα έρχεται στην δημοσιότητα σε μια εποχή που η Theresa May ξεκινά μια σειρά δύσκολων διαπραγματεύσεων με την ΕΕ για μια μελλοντική εμπορική συμφωνία αλλά και την τύχη των ευρωπαίων μεταναστών μετά το Brexit.
Ο βρετανικός Τύπος κάνει λόγο για σκάνδαλο που επισκίασε τη σύνοδο της Κοινοπολιτείας στο Λονδίνο νωρίτερα αυτό το μήνα καθώς έθεσε ερωτήματα σχετικά με την θητεία της May ως υπουργός Εσωτερικών, θέση που κατείχε πριν γίνει πρωθυπουργός μετά το δημοψήφισμα του 2016.
Η κυβέρνηση ζήτησε συγγνώμη για το φιάσκο και υποσχέθηκε υπηκοότητα και αποζημίωση σε όσους έβλαψαν αυτές οι δηλώσεις συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων που έχασαν τη δουλειά τους, απειλήθηκαν με απέλαση και αρνήθηκαν παροχές λόγω των σφαλμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης