Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: Ανοίγει η αγορά καλωδιακής τηλεόρασης στη Γερμανία - Πως αλλάζει το τοπίο σε ενδεχόμενη συγχώνευση Vodafone και Liberty

FAZ: Ανοίγει η αγορά καλωδιακής τηλεόρασης στη Γερμανία - Πως αλλάζει το τοπίο σε ενδεχόμενη συγχώνευση Vodafone και Liberty
Η BNetzA ξεκίνησε έρευνα αγοράς,για τα οφέλη της συγχώνευσης τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν το 2019
Η ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας εξετάζει το ενδεχόμενο να απαιτήσει από τους φορείς εκμετάλλευσης καλωδιακής τηλεόρασης να παρέχουν πρόσβαση σε δίκτυα σε τρίτους, μια κίνηση που θα μπορούσε να επηρεάσει τις συνομιλίες σχετικά με μια ευρωπαϊκή συγχώνευση μεταξύ της Vodafone και της Liberty Global.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής Frankfurter Allgemeine Zeitung το βασικό σημείο της συγχώνευσης είναι να φέρει σε επαφή τη γερμανική καλωδιακή λειτουργία της Vodafone με την Unitymedia, την τοπική μονάδα της Liberty, οι οποίες λειτουργούν σε χωριστά ομοσπονδιακά κράτη και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σε εθνικό δίκτυο εάν συνεργαστούν.
Σε αντίθεση με ότι ισχύει για τη μεγαλύτερη εταρεία της γερμανικής αγοράς, την Deutsche Telekom, οι Vodafone και Liberty Global δεν χρειάζεται να ανοίξουν τα δίκτυά τους για γρήγορες ευρυζωνικές συνδέσεις στο διαδίκτυο.
Η BNetzA ξεκίνησε έρευνα αγοράς, τα αποτελέσματα της οποίας θα μπορούσαν να αναμένονται το προσεχές έτος, ανέφερε η FAZ.
Η Vodafone επιβεβαίωσε τον Φεβρουάριο ότι ήταν σε συνομιλίες με την Liberty Global του John Malone σχετικά με την αγορά ορισμένων περιουσιακών στοιχείων της καλωδιακής εταιρείας στις χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης όπου και οι δύο λειτουργούν.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Telekom, Tim Hoettges, συγκρούστηκε με τον Vittorio Colao της Vodafone, υποδεικνύοντας ότι η προτεινόμενη συμφωνία δεν θα αντέβαινε στον έλεγχο των αντιμονοπωλιακών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης