Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεράστιο το πλήγμα στο Γαλλικό τουρισμό από τις συνεχιζόμενες απεργίες στους σιδηροδρόμους για 5η εβδομάδα

Τεράστιο το πλήγμα στο Γαλλικό τουρισμό από τις συνεχιζόμενες απεργίες στους σιδηροδρόμους για 5η εβδομάδα
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης Macron να προχωρήσει σε μεταρρύθμιση και ιδιωτικοποίηση των γαλλικών σιδηροδρόμων 
Μεγάλο είναι το πλήγμα στην τουριστική βιομηχανία της Γαλλίας από τις επαναλαμβανόμενες απεργίες στους γαλλικούς σιδηροδρόμους οι οποίοι παρέλυσαν τη χώρα το Σαββατοκύριακο και αναμένεται να κλιμακωθούν και μέσα στη βδομάδα.
Οι νέες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή (3 και 4 Μαΐου) και συμπληρώνουν 5 εβδομάδες συνεχιζόμενων απεργιών που έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα καθώς εκατοντάδες τουρίστες ακύρωσαν τα σχέδια τους να επισκεφθούν τη Γαλλία, φοβούμενοι την ταλαιπωρία.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης Macron να προχωρήσει σε μεταρρύθμιση των γαλλικών σιδηροδρόμων που αποτελεί σημαία της κυβέρνησης και αφορά
το άνοιγμα στον ανταγωνισμό, την αναδιοργάνωση της εταιρίας και τον τερματισμό ενός προνομιακού καθεστώτος για τους νεοπροσλαμβανόμενους.
«Είναι ξεκάθαρο ότι η απεργία τους σιδηροδρόμους έχει επηρεάσει τις οικογένειες, κυρίως τους συνταξιούχους που έχουν μαζί τους τα εγγόνια τους. Οι άνθρωποι δεν έχουν τρόπο να έρθουν εδώ και να φύγουν. Κάποια τρένα ανακοινώνεται ότι θα φτάσουν και κάποια δρομολόγια έχουν ακυρωθεί. Δεν θέλουν να έρθουν» δήλωσε ο ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου.
«Στην αρχή προσαρμόζεσαι, οι άνθρωποι προσαρμόζονται. Τώρα οι πελάτες δεν θέλουν να ρισκάρουν να πέσουν σε απεργία. Ακυρώνουν τις κρατήσεις τους ή τις μεταφέρουν σε άλλη ημερομηνία» δήλωσε ο διευθυντής ενός τουριστικού γραφείου.
Οι Γάλλοι πάντως μοιάζουν να είναι διχασμένοι για τις απεργίες αυτές --το 44% τις βρίσκει δικαιολογημένες-- αλλά μια καθαρή πλειοψηφία (62%) επιθυμεί την ευόδωση της μεταρρύθμισης, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης