Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zaev (πρωθ. FYROM): Οποιαδήποτε συνταγματική αλλαγή θα πρέπει να αποφασιστεί με δημοψήφισμα

Zaev (πρωθ. FYROM): Οποιαδήποτε συνταγματική αλλαγή θα πρέπει να αποφασιστεί με δημοψήφισμα
Είναι ένα πολιτικό ζήτημα και οι δύο πλευρές πρέπει να βρουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση
Την πεποίθησή του ότι μπορεί να εξευρεθεί λύση στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας Zoran Zaev μιλώντας στο Radio Free Europe/Radio Liberty υπογραμμίζοντας ότι «οποιαδήποτε συνταγματική αλλαγή θα πρέπει να αποφασιστεί με δημοψήφισμα».
Μάλιστα ο Zaev τόνισε πως «ένα τέτοιο δημοψήφισμα θα μπορούσε να διενεργηθεί στην ΠΓΔΜ ταυτόχρονα με αυτό για την ένταξη της χώρας του στην Ε.Ε».
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σημείωσε πως «η Ελλάδα ζητά αλλαγή στο Σύνταγμα της χώρας μας αναφορικά με την αλλαγή του ονόματος. Το πιθανότερο είναι πως η τελική απόφαση για την αλλαγή του ονόματος θα συνδεθεί με την ψήφο των πολιτών της "Μακεδονίας" για την παράδοση μέρους της κυριαρχίας της στην Ε.Ε., για την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. -κάτι που επιθυμούμε» είπε χαρακτηριστικά.
«Αλλά είναι ένα πολιτικό ζήτημα, γιατί και οι δύο πλευρές πρέπει να βρουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση» σημείωσε και πρόσθεσε ότι στο τέλος ο ίδιος μαζί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, τον ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ και της χώρας «μπορούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία, αλλά είναι οι θεσμοί και οι πολίτες των δύο χωρών που θα έχουν τον τελευταίο λόγο και θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις». 

www. bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης