Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Ιστορική η συμφωνία στην κορεατική χερσόνησο, αλλά όχι για τις αγορές

Capital Economics: Ιστορική η συμφωνία στην κορεατική χερσόνησο, αλλά όχι για τις αγορές
Μολονότι η βελτίωση στις σχέσεις Βόρειας και Νότιας Κορέας είναι μια καλοδεχούμενη εξέλιξη, η Capital Economics εκτιμά ότι δεν θα επηρεάσει σημαντικά τις προοπτικές των αγορών
Αμφιβολίες για τη δυνατότητα της ιστορικής συμφωνίας στην κορεατική χερσόνησο να επηρεάσει σημαντικά αγορές και μετοχές, εκφράζουν οι αναλυτές της Capital Economics.
Μολονότι η βελτίωση στις σχέσεις Βόρειας και Νότιας Κορέας είναι μια καλοδεχούμενη εξέλιξη, η Capital Economics εκτιμά ότι δεν θα επηρεάσει σημαντικά τις προοπτικές των αγορών.
Παράλληλα, εκτιμούν ότι δεδομένων των προβλέψεων για την αμερικανική οικονομία και τις επόμενες κινήσεις της Fed, οι προοπτικές για τα ριψοκίνδυνα assets θα παραμείνουν «φτωχές», σε ορίζοντα διετίας.
Για του λόγου το αληθές, η αντίδραση των αγορών στη συμφωνία για το τέλος του πολέμου και την αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου, είναι περιορισμένη μέχρι στιγμής.
Οι μετοχές στη Νότια Κορέα σημείωσαν άνοδο, όπως και το γουόν, ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις, δεν ξεπέρασε το 1%.
Όσον αφορά τις υπόλοιπες διεθνείς αγορές, δεν επηρεάστηκαν καθόλου.
Η αντίδραση δεν αποτελεί έκπληξη, σύμφωνα με τους αναλυτές, καθώς θα ακολουθήσουν δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.
Ωστόσο ακόμη και αν υπάρξει σημαντική πρόοδος, και πάλι δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τις αγορές, παρά το γεγονός ότι θα εξαλειφθεί ένα σημαντικό tail risk για την παγκόσμια οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης