Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Μακρά και απρόβλεπτη διαδικασία η ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο

Fitch: Μακρά και απρόβλεπτη διαδικασία η ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο
Η ιστορική συνάντηση των ηγετών της Βόρειας και Νότιας Κορέας δεν εξαλείφει τους κινδύνους μιας στρατιωτικής σύγκρουσης
Κρύο νερό στις ελπίδες για ειρήνη στη κορεατική χερσόνησο έριξε η Fitch προειδοποιώντας ότι η ιστορική σύνοδος μεταξύ των ηγετών της Βόρειας και Νότιας Κορέας «δεν εξαλείφει τους κινδύνους σχετικά με μια στρατιωτική σύγκρουση».
Παρά το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε, ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση ότι «αναμένεται μια μακρά και απρόβλεπτη ομαλοποίηση στις σχέσεις».
To μεγάλο αδιέξοδο θέτει γεωπολιτικούς κινδύνους για τον κρατικό προϋπολογισμό της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με τη Fitch, που περιλαμβάνει τόσο τις δυνατότητες σύγκρουσης όσο και το ενδεχόμενο κόστος της επανένωσης.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Νότιας Κορέας, το κόστος επανένωσης ανέρχεται σε 3,9% του ΑΕΠ ετησίως σε διάστημα 45 ετών.
Ωστόσο, οι απροσδόκητες υποσχέσεις από τους δύο ηγέτες «θα πρέπει να χαλαρώσουν τις αυξημένες εντάσεις» που δημιούργησε η κλιμάκωση της πυρηνικής δραστηριότητας από το Βορρά κατά το τελευταίο έτος, επισημαίνει η Fitch, προσθέτοντας ότι αυτή η «περίοδος διπλωματίας» μειώνει τον κίνδυνο άμεσης σύγκρουσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης