Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall Street, με εταιρικά και macro στο επίκεντρο

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall Street, με εταιρικά και macro στο επίκεντρο
Με ήπια άνοδο άνοιξε η Wall Street, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται σε εταιρικά αποτελέσματα και μακροοικονομικά στοιχεία
Με ήπια άνοδο άνοιξε σήμερα (30/4/2018) η Wall Street, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται σε εταιρικά αποτελέσματα και μακροοικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχυόταν κατά 0,6% στις 24.454 μονάδες, ο S&P 500 σημείωνε άνοδο 0,3% στις 2.678 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,3% υψηλότερα στις 7.132 μονάδες.

Η μετοχή της McDonald's καταγράφει κέρδη άνω του 4,5%, στον απόηχο των καλύτερων από ό,τι αναμενόταν κερδών και εσόδων που ανακοίνωσε η αλυσίδα εστιατορίων fast food για το α’ τρίμηνο του 2018.
Τα κέρδη της McDonald's αυξήθηκαν κατά 14% στο α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς διαμορφώθηκαν στα 1,38 δισ. δολ., σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο αμερικανικός κολοσσός.
Τα έσοδά της ανήλθαν σε 5,14 δισ. δολ., επίδοση υποδεέστερη από τα 5,68 δισεκ. του αντίστοιχου τριμήνου του 2017, εξαιτίας της αναδιάρθρωσης που πραγματοποιεί η εταιρεία.
Εν τω μεταξύ, ώθηση στους δείκτες προσφέρει και η αυξημένη δραστηριότητα dealmaking, με την εταιρεία logistics Prologis να εξαγοράζει την DCT Industrial Trust, έναντι 8,4 δισ. δολ. σε μια συμφωνία εξ ολοκλήρου σε μετοχές, με τη μετοχή της πρώτης να υποχωρεί κατά 1,5% και της δεύτερης να σημειώνει άνοδο άνω του 12%.
Παράλληλα, η Marriott Vacations εξαγοράζει την ανταγωνιστική ILG, έναντι του ποσού των 4,7 δισ. δολ.
Η μετοχή της Marriott Vacations υποχωρεί κατά 5,5%, ενώ της ILG ενισχύεται κατά 7%.
Το σαββατοκύριακο, η T-Mobile ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Sprint, έναντι 26 δισ. δολ., με τις μετοχές των δύο να υποχωρούν σήμερα κατά 5,9% και 12,3% αντίστοιχα.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο παραμένει η εμπορική διαμάχη μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ, με τις Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία να ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στους δασμούς της κυβέρνησης του αμερικανού προέδρου, Donald Trump.
Την Κυριακή, οι τρεις χώρες κάλεσαν τις ΗΠΑ να μην εφαρμόσουν τους επικείμενους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στην Ευρώπη.
Εν τω μεταξύ, στα οικονομικά νέα της ημέρας, με τον στόχο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) ευθυγραμμίστηκε η αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) για την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών, τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Fed.
Ειδικότερα, ο σχετικός δείκτης της τράπεζας (PCE index) ενισχύθηκε στο 2%, σε ετήσια σύγκριση, από 1,7% έναν μήνα νωρίτερα.
Η επίδοση είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί από τον Απρίλιο του 2012, ενώ πρόκειται για την πρώτη αύξηση του ΔΤΚ μετά τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, γεγονός που αυξάνει τις ανησυχίες του επενδυτικού κοινού για επικείμενη εκτόξευση του πληθωρισμού στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Σε ό,τι αφορά στον δομικό πληθωρισμό, ο οποίος εξαιρεί τις τιμές καυσίμων και τροφίμων, αυξήθηκε στο 1,9% τον περασμένο μήνα, από 1,6% τον Φεβρουάριο του 2018.
Σε μηνιαία σύγκριση, ο δείκτης PCE παρέμεινε αμετάβλητος, ενώ ο δομικός πληθωρισμός ενισχύθηκε κατά 0,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης