Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ελινόιλ: Μείωση κερδών στα 4,2 εκατ. ευρώ το 2017 - Αύξηση κύκλου εργασιών 5,5%

Ελινόιλ: Μείωση κερδών στα 4,2 εκατ. ευρώ το 2017 - Αύξηση κύκλου εργασιών 5,5%
Μειωμένα εμφανίστηκαν τα καθαρά κέρδη της Ελινόιλ για το σύνολο του 2017, παρά την αύξηση του κύκλου εργασιών και των EBITDA
Ελαφρώς μειωμένα εμφανίστηκαν τα καθαρά κέρδη της Ελινόιλ για το σύνολο του 2017, παρά την αύξηση του κύκλου εργασιών και των EBITDA, όπως ανακοίνωσε σήμερα (30/4/2018) η εταιρεία.
Αναλυτικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου στη χρήση 2017 ανήλθε σε 1.368,2 εκατ. ευρώ, από 1.296,2 εκατ. ευρώ το 2016, καταγράφοντας αύξηση 5,5%.
Τα μεικτά κέρδη του ομίλου το 2017 αυξήθηκαν στα 45,6 εκατ. ευρώ, έναντι των 44,2 εκατ. ευρώ του 2016 και τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 1%, στα 13,4 εκατ. ευρώ, από 13,3 εκατ. το 2016.
Αντίστοιχα τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη του ομίλου (EBT) διαμορφώθηκαν σε 6,3 εκατ. ευρώ, έναντι των 6,8 εκατ. του 2016, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) υποχώρησαν στα 4,2 εκατ. ευρώ, από 4,9 εκατ. το προηγούμενο έτος.
Σε επίπεδο μητρικής, τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 12,4 εκατ. ευρώ, έναντι των 11,8 εκατ. του 2016, αυξημένα κατά 5%, τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν ελαφρώς στα 5,3 εκατ., από 5,2 εκατ. το 2016, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) διαμορφώθηκαν σε 3,7 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα με το προηγούμενο έτος.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, «τα πολύ θετικά αποτελέσματα του 2017 είναι το αποτέλεσμα της τήρησης με απόλυτη συνέπεια, επιχειρηματικού πλάνου που προέβλεπε δραστική μείωση λειτουργικών δαπανών χωρίς αποδυνάμωση της οργανωτική δομής, επιλεκτική ανάπτυξη στην εσωτερική αγορά, έλεγχο και μείωση των παρεχόμενων πιστώσεων και επέκταση δραστηριοτήτων στη διεθνή αγορά».
«Η υλοποίηση του πλάνου αυτού είχε ως αποτέλεσμα τη διατήρηση των μεριδίων αγοράς και την ισχυρή κερδοφορία», συνεχίζει η εταιρεία.
Η Ελινόιλ το 2017 ενίσχυσε το δίκτυο ελίν φθάνοντας τα 624 πρατήρια, διατήρησε την κορυφαία θέση που κατέχει στην εξυπηρέτηση της βιομηχανίας και αξιοποίησε την πολύ καλή σεζόν στον θαλάσσιο τουρισμό χάρη στο εκτεταμένο νησιωτικό δίκτυο πρατηρίων ελίν και την κατάλληλα διαμορφωμένη οργανωτική δομή της. Παράλληλα, με την πρωτοποριακή σειρά καυσίμων Crystal κάλυψε ιδανικά τις πραγματικές ανάγκες των πελατών της, ενισχύοντας την πιστότητα τους στο brand ελίν, προσέλκυσε ένα ευρύ φάσμα νέων πελατών και ενίσχυσε σημαντικά το προφίλ της αφού εκτός από άριστη ποιότητα καυσίμων, προσφέρει πλέον και τα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά.
Σε επίπεδο Ομίλου, η ελίν Ναυτική διατήρησε και το 2017 θετική πορεία χάρη στη βέλτιστη αξιοποίηση των 3 πλοίων της, η ελίνΤεχνική πέτυχε να αυξήσει την ανάληψη νέων έργων και να διατηρήσει το θετικό οικονομικό αποτελέσματα της, ενάντια στο υφεσιακό κλίμα της κατασκευαστικής αγοράς και η ελίν Σταθμοί, λόγω των αυξημένων εξόδων λειτουργίας των νέων πρατηρίων, παρουσίασε αρνητικό αποτέλεσμα.
Τέλος, η συνδεδεμένη ελίν Βιοκαύσιμα είχε θετική συνεισφορά στο αποτέλεσμα του Ομίλου Ελινόιλ.
Για το 2018, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον το οποίο εξακολουθεί να επηρεάζει αρνητικά την αγορά καυσίμων, η Ελινόιλ θα συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία στηριζόμενη στην ισχυρή μετοχική της σύνθεση, στη ρευστότητα που διαθέτει, στα διαφοροποιημένα καύσιμα, στις πρωτοποριακές υπηρεσίες αλλά και την υψηλή ποιότητα που προσφέρει.
Η εταιρεία θα συνεχίσει την επιλεκτική ανάπτυξη πωλήσεων στην ελληνική αγορά, την σταθεροποίηση των πωλήσεων στο εξωτερικό και θα διεκδικήσει μερίδια αγοράς μέσω νέων υγιών συνεργασιών χωρίς πιστωτικούς κινδύνους, διατηρώντας την κερδοφόρα πορεία της, ενώ παράλληλα αναζητά νέες ευκαιρίες σε νέες αγορές.

www.bankingnews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης